Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Νέα από τα ΜΜΕ

1)Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής": Ποιος έχασε την μπέσα του για να την βρει ο Κουρής
Ξέμεινε, λέει, από ρευστό πάλι ο Γ. Κουρής και δεν έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αυριανή». Γιατί από τον Νοέμβριο του 10 τι κάνει; Τώρα βρήκε άλλη δικαιολογία. Ότι πάγωσε τις πληρωμές το πρακτορείο εφημερίδων και δεν έχει να δώσει μέχρι και μετά τις εκλογές. Να μη τα πολυλογούμε γιατί είναι χαμένος κόπος και τσάμπα πληκτρολόγηση. Οι υποσχέσεις τον προηγούμενο μήνα, έπεσαν στο κενό. Αλήθεια ποιος έχασε την μπέσα του για να την βρει ο Κουρής.
Οι εργαζόμενοι, απλά έκαναν υπομονή για ένα μήνα ακόμα. Την Δευτέρα πραγματοποιούν συνέλευση εργαζομένων. Και όλα δείχνουν πως αν μέχρι τότε δεν κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκαν, ξεκινάει απεργία διαρκείας.
2)Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
48ωρη απεργία των τεχνικών στους ραδιοσταθμούς «ORANGE» και «LOVE»
Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση των ραδιοσταθμών «ORANGE» και «LOVE» αποφάσισε την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Δευτέρας 18ης Ιουνίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τετάρτης 20ης Ιουνίου 2012, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «LOVE RADIO» και «ORANGE» με αίτημα:
Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) των ραδιοσταθμών. Καλούμε την Διοίκηση των ραδιοσταθμών « ORANGE» και «LOVE» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.
3)60 ημέρες απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό «SENTRA»
Αθήνα, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
60 ημέρες απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό «SENTRA» Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη: νέας 5ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η του Σαββάτου 16ης Ιουνίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 21ης Ιουνίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:
1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. και
2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.
Συνεχής αγώνας μέχρι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι.
Πλήρης σεβασμός και εφαρμογή από την εργοδοσία της ΣΣΕ μας.
4)Απαλλάσσονται από τα χαράτσια και οι άνεργοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Μετά από επίμονα διαβήματα του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Γιώργου Σαββίδη προς τον υπουργό Εργασίας κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, με βάση αίτημά μας για απαλλαγή των ανέργων ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπως είχαν ήδη απαλλαγεί οι άνεργοι που υπάγονται στον ΟΑΕΔ, από την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης, υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό η σχετική απόφαση και αποστέλλεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μετά από την έκδοση αυτής της απόφασης, οι άνεργοι προσκομίζοντας στην εφορία βεβαίωση της ιδιότητάς τους από το Ταμείο ως άνεργοι, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής όλων των έκτακτων επιβαρύνσεων που προκάλεσαν τα μνημόνια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης υπέγραψε την εξής απόφαση: «Ως αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση της βεβαίωσης πιστοποίησης της ιδιότητας των ανέργων του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Θεσσαλονίκης και του Λογαριασμού Ανεργίας Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Ανεργίας και Δώρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ορίζονται τα Τμήματα Εσόδων Παροχής της Α’ και της Γ’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τα οποία βεβαιώνουν το χρονικό διάστημα της επιδότησης σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στις Υπηρεσίες και τις καταστατικές διατάξεις των Ταμείων».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.