Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Οι Financial Crimes για την Ελευθεροτυπία

...κείμενο που μοιράστηκε στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας...
Η απόφαση του δικαστηρίου για την μη υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 ξανανοίγει τις εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία μετά από σχεδόν δύο μήνες αδράνειας. Στη διάρκεια αυτού του διμήνου, η κινητοποίηση στην Ε έκανε «κοιλιά». Η βασική συνέπεια ήταν ότι ως εργαζόμενοι χάσαμε την όποια συλλογικότητα είχαμε κατακτήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, την όποια εμπιστοσύνη ότι με τον αγώνα μας μπορούμε να ξανακερδίσουμε τις δουλειές, τους μισθούς και την αξιοπρέπειά μας. Την ίδια περίοδο πολλοί συνάδελφοι, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη τους στην δύναμη του συλλογικού αγώνα, έψαχναν διάφορες ατομικές διεξόδους για να επιβιώσουν. Άλλοι ψάχνοντας διέξοδο σε, δανεικά, φίλους, γνωστούς και συγγενείς, άλλοι σε μεροκάματα κάθε είδους και άλλοι σε προσπάθεια για έκδοση «συνεταιριστικού φύλλου».
Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να ξαναγυρίσουμε στον αγωνιστικό βηματισμό που αφήσαμε το προηγούμενο διάστημα και πολύ περισσότερο να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Η έκδοση ενός τρίτου απεργιακού φύλλο θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο αν και εφόσον οι εργαζόμενοι στην Ε ασχοληθούμε σοβαρά και πιστέψουμε ότι έχουμε στα χέρια ένα όπλο που άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν.
Μονάχα έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι κρατάμε ένα κέντρο αγώνα δικό μας για να μπορούμε να οργανώνουμε την εξωστρέφειά μας, να ξανακερδίσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της κοινωνίας και των εργαζόμενων. Το πόσο πολύτιμη είναι αυτή η αλληλεγγύη μπορούν να μας το διδάξουν οι απεργοί χαλυβουργοί που συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα μετά από 6 μήνες στηριγμένοι ακριβώς πάνω σε αυτήν την αλληλεγγύη. Είδαμε και εμείς πολλές φορές αυτήν την δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης. Χρειάζεται πλέον να την οργανώσουμε με καλύτερο τρόπο, για να ξανανοίξουμε την καμπάνια για χρήματα και τρόφιμα στους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία. Η έκδοση απεργιακού φύλλου σε τακτικά χρονικά διαστήματα είναι εξίσου πολύτιμη και αυτή, για τον ίδιο λόγο.
Σε μια εποχή, με την προσπάθεια των κυρίαρχων κύκλων με ψέματα και καταστροφολογία να «γυρίσουν» τον κόσμο πίσω στην αγκαλιά των ετοιμόρροπων μνημονιακών κομμάτων, και να τον απομακρύνουν από την αριστερά, η συνέχιση της έκδοσης απεργιακών φύλλων μπορεί να γίνει στήριγμα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να παλεύουν και να κερδίσει όλους τους εργαζόμενους στο πλευρό μας.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι.
Γι’ αυτό επιμένουμε ότι η λύση είναι στο να ξανανοίξουμε το μέτωπο στην Ελευθεροτυπία δυναμικά και να μπούμε μπροστά σαν οδηγός για όλο τον κλάδο που στενάζει και προετοιμάζεται για απεργιακή κλιμάκωση στις κάλπες της ΕΣΗΕΑ (5-6 Ιουνίου) μετά την πετυχημένη 24ωρη, η οποία όμως χρειάζεται συνέχεια. Η κατάρρευση του μνημονιακού μπλοκ στις εκλογές στις 6 Μάη μπορεί να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στις 17 Ιούνη και να ανοίξει συνολικότερα άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους και το κίνημα. Και δεν εννοούμε την όποια αριστερή κυβέρνηση αφού έτσι και αλλιώς πιστεύουμε ότι οι αγώνες μας αλλάζουν τα πράγματα και όχι οι υπουργοί και οι βουλευτές. Εννοούμε την δυναμική που μπορεί να ξεδιπλωθεί από το κίνημα των εργαζόμενων μετά το δυνάμωμα της αριστεράς στις κάλπες και την συντριβή των φιλομνημονιακών δυνάμεων.
Η μάχη στην Ελευθεροτυπία για να σώσουμε τις δουλειές και τους μισθούς μας δεν έχει τελειώσει. Μπαίνει σε νέα φάση και γι’ αυτό χρειάζεται να μπούμε και εμείς σε αυτήν την προσπάθεια πετώντας από πάνω μας την «μετριοπαθή» στάση που κρατούσαμε τόσους μήνες. Μόνο προχωρώντας πιο ριζοσπαστικά μπορούμε να έχουμε ελπίδα για όλους τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε χρειάζεται να είναι το σύνθημά μας
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα νικήσουμε