Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Νέο χαστούκι στα κόμματα του μνημονίου

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6948823162, 6932828964 email: pressantarsya@gmail.com
18/5/2012
Νέο χαστούκι στα κόμματα του μνημονίου, νίκη των δυνάμεων της Αριστεράς και ραγδαία άνοδος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Νέο ηχηρό μήνυμα έδωσαν οι φετινές φοιτητές εκλογές. Για μια ακόμα φορά, μετά και τις εκλογές της 6ης Μάη, τα κόμματα του μαύρου κυβερνητικού μετώπου και οι φοιτητικές παρατάξεις τους ΠΑΣΠ- ΔΑΠ, δέχονται μια συντριπτική ήττα. Και οι δύο υποστηρικτές της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, οι εκφραστές της διαπλοκής με το επιχειρηματικό κατεστημένο των πανεπιστημίων, της αποπολιτικοποίησης και των πελατειακών σχέσεων σημειώνουν ραγδαία πτώση.
Η ΠΑΣΠ πέφτει κατακόρυφα πάνω από 8% ενώ μικρότερη αλλά σημαντική πτώση έχει και η ΔΑΠ. Από την πτώση των δύο αυτών δυνάμεων οφείλεται και η αύξηση της αποχής. Αντίθετα, οι δυνάμεις της Αριστεράς και του φοιτητικού κινήματος σημειώνουν σοβαρή άνοδο.
Η ΠΚΣ, σε αντιστοιχία με το ΚΚΕ, συγκρατεί το ποσοστό της στα ΑΕΙ και ανεβαίνει κατά 3% στα ΤΕΙ, αδυνατώντας να επικοινωνήσει με τη μαχητική αριστερή τάση του φοιτητικού σώματος, πληρώνοντας την γραμμή περιχαράκωσης και απουσίας από τους φοιτητικούς αγώνες.
Η ΑΡΕΝ σημειώνει σημαντική άνοδο αξιοποιώντας το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την παρουσία της στους αγώνες. Ωστόσο, στις ζωντανές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος μια διαχειριστική και φιλο-ΕΕ πολιτική λογική αδυνατεί να γίνει πλειοψηφική.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σημειώνουν οι δυνάμεις της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, η ΕΑΑΚ. Τα ποσοστά της ΕΑΑΚ, που στις μεγάλες πόλεις και σχολές διεμβολίζουν τις δυνάμεις του δικομματισμού, αποδεικνύουν ότι μια γραμμή ρήξης και ανατροπής, που βασίζεται πάνω στην ίδια την ανυποχώρητη πάλη, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά μπορεί να βρει μαζική στήριξη.
Το φοιτητικό κίνημα έχει μπροστά του πολλά βήματα για την ανατροπή και εντός των πανεπιστημίων αλλά και συνολικά στην κοινωνία, μέσα και στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού. Τα αποτελέσματα των εκλογών δίνουν έναν αέρα αισιοδοξίας για τις μάχες τις επόμενης μέρας, για τους αγώνες που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε και για την αναγκαία κοινή δράση της Αριστεράς σε αυτούς.