Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου παρέμβαση του συλλόγου εργαζομένων στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας στο Βαθύ της Σάμου. Κατά την παρέμβαση αυτή κατατέθηκαν οι διαφωνίες και αναλύθηκαν οι θέσεις των εργαζομένων τόσο για τον νέο οργανισμό, όσο και για το μείζων ζήτημα της συγχώνευσης του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας με το ΓΝ Σάμου. Και ενώ για τον νέο οργανισμό η απόφαση ήταν να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενο Δ.Σ., όσον αφορά την συγχώνευση των δύο νοσοκομείων, η (θετική) θέση του Δ.Σ. ήταν να εκφράσει την αντίθεσή του στην κατάργηση του νοσοκομείου της Ικαρίας ως αυτοτελές ΝΠΔΔ, ζητώντας παράλληλα την ακύρωση της διασύνδεσης που από 1-1-2013 θα γίνει συγχώνευση.
Σε θετική κατεύθυνση κινήθηκε επίσης και η απόφαση του συμβουλίου διοίκησης του νοσοκομείου Ικαρίας υπέρ της αυτονομίας του και η οποία υποστηρίζει ότι η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Ικαρίας, ενώ η ως τώρα διασύνδεση δεν έχει επιτελέσει τους στόχους της και είναι δυσλειτουργική.
Ως σύλλογος εργαζομένων, παρά τις θετικές αυτές εισηγήσεις που έρχονται να προστεθούν στην αντίστοιχη πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας, δεν εφησυχάζουμε. Προχωράμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας, μιας και όλα θα κριθούν στο αν το επόμενο διάστημα αναπτυχθούν ενωτικοί-μαζικοί-ανυποχώρητοι-παρατεταμένοι αγώνες. Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες πως όλα θα λυθούν από μία αριστερή κυβέρνηση ή από κάποια επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, με τον λαό απόντα από τις εξελίξεις να αποτελεί το ντεκόρ στο σαλονάκι της όποιας διαπραγμάτευσης. Με αγώνες ακυρώνονται τα μνημόνια! Όλοι στο δρόμο!