Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Α.Τ. Μεταμόρφωσης «Άμα σε σκοτώσω εδώ μέσα δεν θα μπορέσεις να μου κάνεις μήνυση!»

Οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα του Χρυσοχοίδη γίνονται σε συνεργασία με τους νεοναζί και τους φασίστες. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου είναι η πιο φρικιαστική ρατσιστική επίθεση εδώ και είκοσι χρόνια. Καλλιεργούν ένα κλίμα φόβου Βενιζέλος, Σαμαράς και Καρατζαφέρης με επωφελούμενους τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και θύματα τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν το οργισμένο κόσμο από τις ευθύνες τους για την φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση που έφεραν και φέρνουν τα Μνημόνια της χρεοκοπίας. Οι καταγγελίες των αγανακτισμένων νεοναζί είναι τρόπος άσκησης της αστυνομικής επιτήρησης σύμφωνα με το νέο δόγμα του Χρυσοχοίδη που δεν διάβασε ποτέ το Μνημόνιο!
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσιμό και τη Φασιστική Απειλή δημοσιοποιεί τη καταγγελία του Μιάν Ταμούρ και τις φωτογραφίες των θυμάτων των ρατσιστικών επιθέσεων. Οι ευθύνες του Χρυσοχοίδη και των υπαλλήλων στα ρατσιστικά εγκλήματα πρέπει να ξεσηκώσουν τη αντίδραση των συνδικάτων, των Δημάρχων, των φοιτητικών συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου.
Τη Κυριακή 22 Απρίλη στις 6.30μμ ομάδα φασιστών με ρόπαλα επιτέθηκε οργανωμένα και χτύπησε Πακιστανούς μετανάστες στο σταθμό του προαστιακού στη Μεταμόρφωση. Τρεις από αυτούς τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο ενας νοσηλεύεται με βαριά τραύματα στο κεφάλι και το χέρι, ένας δεύτερος έχει σπασμένο χέρι και τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως. Ο ξυλοδαρμός έγινε μπροστά στα μάτια της πρώτης ομάδας τεσσάρων αστυνομικών που έφτασαν εκεί. Η ενίσχυση της ομάδας κατέληξε σε προσαγωγή μεταναστών ενώ τα φασιστοειδή έφυγαν ανενόχλητα. Όταν ένα ς μετανάστης πήγε στο ΑΤ Μεταμόρφωσης για να κάνει μήνυση τον έδιωξαν οι αστυνομικοί αφού το ρώτησαν αν γνωρίζει τη ταυτότητα των δραστών!
Όμως η αστυνομική κάλυψη του πογκρόμ κατά των Πακιστανών μεταναστών συνεχίστηκε. Την Δευτέρα 23 Απρίλη εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ ο Μιάν Ταμούρ, φίλος των θυμάτων και κατάγγειλε το περιστατικό. Την Τρίτη 24 Απρίλη το πρωί στις 9.30πμ αστυνομικός με μηχανάκι τον παρακολουθεί έξω από το σπίτι του μέχρι τη στάση του λεωφορείου όπου και καλεί τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας για να τον προσαγάγουν στο ΑΤ μεταμόρφωσης. Τον ρωτάει: «Είσαι μάγκας; Πειράζεις το κόσμο; Σε έχουνε γ.. ποτέ;» Στο ΑΤ μεταμόρφωσης οι αστυνομικοί τον πήγαν στο 2ο όροφο. Στο ασανσέρ τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Ο αστυνομικός του ζήτησε να κατεβάσει τα χέρια από το πρόσωπο. «Κάτω τα χέρια σου θα σε χτυπάω όποτε θέλω. Θα σε γ. εδώ» φώναζε ο αστυνομικός.
Τον έβαλαν σε ένα δύο δωμάτιο όπου έβγαλαν έξω δύο γυναίκες και έκλεισαν τα παράθυρα. «Άμα σε σκοτώσω εδώ μέσα δεν θα μπορέσεις να μου κάνεις μήνυση» φώναζε ο ένας που το χτυπούσε. «Θα σε ρωτήσω πράγματα και θα απαντήσεις ναι, τίποτα άλλο, κατάλαβες;» Μετα ήρθε ο διοικητής, το πήρε μαζί του και το ρώτησε: «Πές μου την αλήθεια, πείραξες γυναίκες; Γιατί πηγαίνεις γυμναστήριο;»
Του απάντησε:»Χτύπησαν παιδιά τη Κυριακή μια ομάδα. Φύγανε όλοι όταν ήρθαν πολλοί αστυνομικοί». Ο διοικητής του είπε «θα ελέγξουμε στα κομπιούτερ αν έχει κάνει κάτι.» Η προσβλητική συμπεριφορά συνεχίστηκε από χειριστή του κομπιούτερ ο οποίος στην έκφραση του Ταμούρ: ¨Φίλε δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα.» απάντησε «Δεν είμαι φίλος σου, θα σου ρίξω μπουνιά. Θα σε στείλω πίσω στο Πακιστάν.» Στο τέλος ο διοικητής του είπε: «Είσαι καλό παιδί, δε βρήκαμε τίποτα. Φύγε και έλα αύριο με όσους μένετε μαζί.» Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και τη συνεργασία ΕΛΑΣ με τις φασιστικές συμμορίες.
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α Αθήνας, 6932828964