Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Για το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του μετανάστη

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψηφίου Α Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το βίντεο ντροπής του άγριου ξυλοδαρμού μετανάστη από αστυνομικούς
Στην επέτειο της 21ης Απρίλη, το σύνθημα των διαδηλωτών του Συντάγματος «ψωμί, παιδεία, ελευθερία…η χούντα δεν τελείωσε το 73» γίνεται επίκαιρο με την βαρβαρότητα της Αστυνομίας να αποτυπώνεται σε άλλο ένα βίντεο. O άγριος ξυλοδαρμός του μετανάστη από αστυνομικούς έφερε ξανά στο προσκήνιο τις βάρβαρες μεθόδους που χρησιμοποιεί σε βάρος των πολιτών.
Η επιχείρηση σκούπας της Αστυνομίας αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως σκουπίδια για τις χωματερές ανθρώπινων ψυχών των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην εποχή των συγκυβερνήσεων του μαύρου μετώπου και της Τρόικα που έφτασε στη τελευταία διαδήλωση στο Σύνταγμα προς τιμή του Δημήτρη Χριστούλα, να ανοίξει το κεφάλι του Μάριου Λώλου, του προέδρου των φωτορεπόρτερ.
Η αστυνομική βαρβαρότητα στις γειτονιές ανεβαίνει όσο πέφτει το επίπεδο ζωής με το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, το ρήμαγμα των νοσοκομείων και των υπηρεσιών πρόνοιας ενώ η ανεργία διαλύει τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων. Αστυνομία παντού δικαιοσύνη πουθενά, εξαθλίωση απλωμένη σε κάθε δρόμο είναι το συμπλήρωμα ενός πολιτικού συστήματος που βουλιάζει στη κρίση και κοιτάει στο παρελθόν.
Ίσως ο κύριος Χρυσοχοίδης να είναι ιδιαίτερα απασχολημένος με την αγαστή συνεργασία του με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην εκκαθάριση των Πλατειών και της απόδοσης τους στον πιο οργανωμένο μαφιόζικο έγκλημα των νονών της νύχτας στη περιοχή της Πλατείας Αμερικής και του Αγίου Παντελεήμονα και να διατάξει απλά άλλη μία ΕΔΕ για «ανθρωπιστικούς λόγους». Δεν θα πείσει κανένα.
Ίσως πάλι να μην προλαβαίνει, διότι στη σύντομη προεκλογική περίοδο θέλει να πουλήσει φόβο και ανοίγει τώρα τη βεντάλια κατά των αντιεξουσιαστών και των κινημάτων αυτοδιαχείρισης και ελεύθερων χώρων στα Εξάρχεια. Πολλά καρπούζια κάτω από μάι μασχάλη που δεν μπορεί να κρατήσει τίποτα!
Η απάντηση θα έρθει με τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, όπως αυτή την Τρίτη 24 Απρίλη στην Ομόνοια στις 6μμ κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Χρειαζόμαστε ανταρσία ενάντια στη καταστολή και το ρατσισμό!