Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επίσκεψη στα τσιγγανόπουλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΣΗΕΠΗΝ
Αυξημένες ποσότητες τροφίμων, ήδη ρουχισμού, λαμπάδες και παιχνίδια μοίρασαν χθες στα παιδιά και τις οικογένειες που μένουν στον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου φορείς της πόλης. Με πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου - Νήσων και σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για 11η χρονιά φέτος διοργανώθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η διανομή δώρων στα παιδιά που οι φορείς της πόλης, μετά από πρωτοβουλία της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., είχαν βαφτίσει ομαδικά και η ενίσχυση των οικογενειών τους εν όψει του Πάσχα.
Ο Κωνσταντίνος, ο Διονύσιος, η Πολυτίμη, ο Σωτήρης, ο Αλέξανδρος, η Κωνσταντίνα, ο Ασημάκης, η Ανθούλα και τα άλλα παιδιά, είχαν βγει στο δρόμο και περίμεναν τους νουνούς τους οι οποίοι κάθε χρόνο δεν τους ξεχνούν. Μόλις αντίκρισαν τα αυτοκίνητα να πλησιάζουν τα πρόσωπά τους έλαμψαν και τρέχοντας έσπευσαν να πάρουν τα δώρα τους.
Οι επισκέπτες είχαν φροντίσει να πάρουν δώρα για όλα τα παιδιά του καταυλισμού καθώς και τρόφιμα για τις οικογένειές τους. Στην χθεσινή επίσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ ο πρόεδρός της Απόστολος Βουλδής και το μέλος Μαρίνα Ριζογιάννη, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα Χάρης Μασσαράς, η προϊσταμένη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Νικολίτσα Παπαδοπούλου, η Ταμίας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Κική Ζαφείρη και ομάδα εθελοντών του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Πάτρας.
Οι συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου είναι πάρα πολύ άσχημες κυρίως λόγω της έλλειψης καθαριότητας, με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους τα νεογέννητα αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι άμεσα οι φορείς της πόλης θα πρέπει να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής των κατοίκων του καταυλισμού.