Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Προεκλογικές αγιογραφίες στα ΜΜΕ

Έρχονται οι εκλογές και ξεκίνησαν και οι τηλεοπτικές αγιογραφίες, αλλά και το ιντερνετικό "λίφτινγκ", σε ορισμένους υποψηφίους, κυρίως των πάλαι ποτέ δύο μεγάλων κομμάτων. Πρέπει να ξεπληρωθούν άλλωστε τα γραμμάτια. Τόση ανοχή από το κράτος στην εισφοροδιαφυγή από τους βαρόνους των ΜΜΕ, τόσα νομοθετήματα για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τόσο τάϊσμα στις τράπεζες που συμμετέχουν σε ομίλους ΜΜΕ, τόση αβάντα σε ναυτιλιακές που επίσης συμμετέχουν σε ομίλους ΜΜΕ και να μην υπάρξει μια "ανταπόδωση"?
Βόλτες-προσωπικά πορτραίτα με υπουργούς, κομμένοι πολιτικοί φορείς από τα πάνελ, συνεντεύξεις, από τις οποίες απουσιάζουν "ενοχλητικές" ερωτήσεις (όχι από όλους τους συναδέλφους, που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά από ορισμένους που έχουν ταλέντο στις "ειδικές αποστολές" και συνήθως εξαργυρώνεται η "κλίση" αυτή).
Είναι και οι επιλογές των υποψηφίων, τουλάχιστον για το μνημονιακό μπλοκ, απολύτως απελπιστικές και χωρίς λίφτινγκ από τα ΜΜΕ, δεν τσουλάει το κάρο, ούτε στο ελάχιστο.
Αν είσαι γιός ηθοποιού, τηλεοπτικά αναγνωρίσιμος, πρώην αθλητής, μεταγραφόμενος από άλλο κόμμα, δηλωσίας και μετανοημένος γιατί δεν ψήφισες μια υποπαράγραφο του μνημονίου και έχεις άγνοια κινδύνου (το λένε και αλλιώς, αλλά η ανατροφή μας, δεν μας επιτρέπει να το διατυπώσουμε) για το τί εκφράζουν τα κόμματα του μνημονιακού μπλοκ και τί έρχεται, τότε κάνεις την αποκοτιά και εκτίθεσαι. Άλλοι, πιο έμπειροι πολιτικά και πιο φρόνιμοι, αποσύρθηκαν διακριτικά για να μπουν οι "κασκαντέρ".
Συζητώντας με φίλους, μας εξέφρασαν την απορία πώς και δεν κατεβαίνουν αστέρες τύπου Ζαχόπουλου (τί έγινε αυτή η ψυχή), καλλιτέχνες όπως η Έφη Θώδη, τηλεπερσόνες όπως η δικαστίνα του "ερωτοδικείου", ο "εθνικός στάρ", ο Διονυσάκης ο έφηβος, ανορεκτικά μοντέλλα, ο μίστερ "εθνικά μπούτια", αστρολόγοι και χαρτορίχτρες, κλπ
Προβληματίστηκαμε, αλλά δώσαμε την απάντηση: Υπομονή σύντροφοι, το σύστημα χρειάζεται και τις εφεδρείες του.