Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: επιτυχής εκδήλωση στην Ικαρία

Επιτυχής ήταν η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ικαρία το Σάββατο 28 Απρίλη στο παλαιό δημαρχείο Αγίου Κηρήκου. Την εισήγηση έκανε ο Κώστας Πίττας (υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας και μέλος του συντονιστικού εργαζομένων στο δημόσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Παρεμβάσεις στη συζήτηση, έκαναν οι Νάσος Μπράτσος και Θανάσης Σκλαβενίτης υποψήφιοι στο νομό Σάμου (ο τρίτος είναι ο Νίκος Ταμβακλής από τη Σάμο).
Στη συζήτηση οι ερωτήσεις και οι παρεμβάσεις που έγιναν από τους κατοίκους του νησιού που συμμετείχαν, κινήθηκαν γύρω από το θέμα της κοινής δράσης της αριστεράς, τη σημασία κάθε αγώνα, ακόμα και αν γίνεται σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ εξειδικεύτηκαν οι συνέπειες της πολιτικής της τρόικας σε ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία (ανεμογεννήτριες με επένδυση fast track, ακτοπλοΐα, συρρικνώσεις υπηρεσιών, προβλήματα στο χώρο της Υγείας-πρόνοιας κλπ).
Γενικά το χαρακτηριστικό της συζήτησης ήταν ότι δεν επικεντρώθηκε αποκλειστικά στις εκλογές, αλλά στις κινηματικές διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα και το ρόλο τους και στο μετεκλογικό τοπίο. Ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νησί, από την ίδρυσή της.
Μετά από αίτημα κατοίκων του νησιού που ζούν σε μακρινή περιοχή από την πρωτεύουσα και αντιπροσωπεία τους συμμετείχε στην εκδήλωση (το νησί έχει ιδιαίτερη και δύσκολη γεωφυσική διαμόρφωση), θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συζήτηση πιθανότατα την Τετάρτη, σε μπαρ της περιοχής των Ραχών για να δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν και όσοι ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να υπερνικήσουν τις δυσκολίες μετακίνησης (θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τον ακριβή τόπο και ώρα).
ΦΩΤΟ: Από αριστερά προς τα δεξιά Θανάσης Σκλαβενίτης, Νάσος Μπράτσος, Κώστας Πίττας