Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΟΛ: Aνακοίνωση Financial Crimes

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, ο Ψυχάρης και η διοίκηση του ΔΟΛ, ανακοίνωσαν στην Γιάννα Σακελλαρίου, συνδικαλιστική εκπρόσωπο των υπαλλήλων του Οργανισμού, και σε άλλους 6 εργαζόμενους την απόλυσή τους.
Πρόκειται για μια ωμή εργοδοτική επίθεση, από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Για την εργοδοσία η Γιάννα Σακελλαρίου εδώ και καιρό αποτελούσε εμπόδιο μαζί με την Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ στο να περάσουν τις αντεργατικές επιθέσεις. Πρωτοστάτησε στην απεργία διαρκείας των υπαλλήλων του ΔΟΛ πριν από ενάμιση χρόνο για να μην περάσουν οι απολύσεις. Ήταν στην πρώτη γραμμή των απεργιών, των περιφρουρήσεων και των μαχών με την εργοδοσία. Μαζί με την Εργασιακή Επιτροπή δώσανε σκληρές μάχες το προηγούμενο τετράμηνο ενάντια στις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις μισθών. Δεκάδες στιγμές έχει απειληθεί με απόλυση από την εργοδοσία για την συνδικαλιστική της δράση, και τώρα η διοίκηση του ΔΟΛ που ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων για τους εργαζόμενους, θεώρησε ότι πρέπει πρώτα να «τελειώνει» με τους εργαζόμενους που πρωτοστατούν εδώ και δύο χρόνια στην αντίσταση. Είναι γελασμένοι!
Πρόκειται καθαρά για συνδικαλιστική δίωξη. Η Γιάννα Σακελλαρίου είναι εκλεγμένη εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων του οργανισμού, μέλος της εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ, πρώτο αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του Σωματείου της (ΕΠΗΕΑ) και ταυτόχρονα υποψήφια βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις προηγούμενες και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Όμως περισσότερο από όλα, η συναδέλφισσα είναι από τις πιο αποφασιστικές και αγωνιστικές φωνές συνολικά στον κλάδο, στον πόλεμο που δίνουμε δύο χρόνια απέναντι στην εργοδοτική επίθεση.
Η απόλυση της συναδέλφισσας είναι επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Αν περάσει, θα ανοίξει ο νέος γύρος «σφαγής» των εργαζόμενων του Οργανισμού, που έχει ήδη προαναγγελθεί. Προφανώς οι πάνω από 250 απολύσεις που έκανε ο ΔΟΛ τα τελευταία δύο χρόνια, και οι μειώσεις των μισθών κατά 20% με ατομικές συμβάσεις δεν είναι αρκετά για την εργοδοσία. Πιστή στις επιταγές των Μνημονίων που τόσο πιστά υπηρετούνε θέλουν να πάρουν ακόμη περισσότερα από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. Αντίθετα, αν σταματήσει η απόλυση, θα μπει φρένο στις ανθρωποθυσίες που θέλει ο Ψυχάρης και η διοίκηση του ΔΟΛ.
Είναι επίθεση συνολικά σε όλο τον κλάδο και όλους τους εργαζόμενους. Η απόλυση εκλεγμένου εκπροσώπου είναι μια ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλου του εργατικού κινήματος. Γι’ αυτό δεν χωράει καμία αναβολή και επανάπαυση. Η μάχη για την επαναπρόσληψη της Γιάννας Σακελλαρίου και των απολυμένων συναδέλφων του ΔΟΛ, είναι μάχη ζωής για όλο τον αγωνιζόμενο κλάδο και για όλους τους εργαζόμενους.
Η ΕΠΗΕΑ (το σωματείο των υπαλλήλων των ΜΜΕ) προχωράει από την Δευτέρα 2 Απριλίου σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον ΔΟΛ ζητώντας την επαναπρόσληψη. Απαιτούμε στον ίδιο δρόμο της απεργίας διαρκείας να προχωρήσουν όλες οι Ενώσεις του κλάδου και κύρια η ΕΣΗΕΑ. Μόνο αν καταλάβει στο «πετσί του» ο Ψυχάρης την δύναμή μας, και αυτό σημαίνει το κλείσιμο των εντύπων του και των ηλεκτρονικών του μέσων για όσο χρειαστεί, μπορούμε να κερδίσουμε.
Τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε και σαν κλάδος στην επίθεση. Πριν δύο μήνες η κάλπη στην ΕΣΗΕΑ έδωσε ένα 57% υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων με διάρκεια. Πριν δέκα ημέρες το διασωματειακό αποφάσισε να προχωρήσουμε σε 48ωρη απεργία στον κλάδο και αυτό μπλοκαρίστηκε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Τώρα είναι η στιγμή, απέναντι στην πρόκληση του προέδρου των ιδιοκτητών που απολύει συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση να ξεκινήσουμε την απεργία μας.
Την χρωστάμε στους 4000 απολυμένους του κλάδου την τελευταία διετία, την χρωστάμε στους συναδέλφους στο ΑΛΤΕΡ και στην Ελευθεροτυπία που συνεχίζουν να παλεύουν. Την χρωστάμε στους εκατοντάδες συναδέλφους που ενώ δουλεύουν δεν πληρώνονται, στους συναδέλφους στα portals που αμείβονται με 400 ευρώ. Ο κλάδος δεν θα δεχτεί άλλη προδοσία από την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, και δεν αναφερόμαστε στους 11 του ΔΣ αλλά στους 6 που δηλώνουν στην αριστερά. Τώρα είναι η στιγμή, να τους σταματήσουμε!