Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ήλιος – Δάσος και …Ιερές Business!

Μαζί με το Ελληνικό, και η Πεντέλη -Mαζί με τη θάλασσα, και το βουνό!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ήλιος», κατατέθηκε τροπολογία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την οποία παραχωρούνται 3.500 στρέμματα της Πεντέλης στην εταιρεία «Πρόνοια Α.Ε.» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για να στήσει φωτοβολταϊκό πάρκο.
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου δείχνει κάθε μέρα πόσο επικίνδυνη είναι για τη ζωή μας. Μαζί με την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων και τη διάλυση κάθε έννοιας συλλογικής οργάνωσης της εργασίας, που διαμορφώνουν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, όχι σαν σχήμα λόγου αλλά σαν πραγματικότητα, χαρίζουν δημόσια περιουσία στο όνομα της καινούργιας καραμέλας των ημερών, της ανάπτυξης.
Τα μνημόνια της σύγχρονης Ιερής συμμαχίας συγκυβέρνησης και Τρόικας, δεν έχουν στην ατζέντα τους την εξόντωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μόνο μέσα από τη φτώχεια. Ευθυγραμμισμένα πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το χώρο και το περιβάλλον, απειλούν την ίδια την αναπνοή μας, επιχειρηματικοποιώντας και ιδιωτικοποιώντας δημόσια περιουσία απαραίτητη για την επιβίωση σε μια πόλη 4 εκατομμυρίων.
Αφού κατέστρεψαν το θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής με το «όραμα» της Ολυμπιάδας, αφού κατέστρεψαν τους ορεινούς όγκους γύρω από την Αττική με τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, στρώνοντας χαλί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γης, έρχονται τώρα με τα σχέδια για Ελληνικό και Πεντέλη να μας αποτελειώσουν. Δεν διστάζουν να προτείνουν το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πεντέλη να φτιαχτεί πάνω σε καμένη γη που δεν έχει αναδασωθεί!
Η πρόκλησή τους όμως ξεπερνάει κάθε όριο με την παραχώρηση αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Εκκλησία! Η Εκκλησία, σε μια περίοδο που σαρώνεται το λαϊκό εισόδημα, αφού εξασφάλισε -με την πλάτη των κομμάτων του μαύρου μετώπου- να μη θιγεί κανένα περιουσιακό της στοιχείο, αφού εξασφάλισε να μη θιγεί η αμύθητη περιουσία της και να μην υπάρξει καμία φορολογία της, να είναι οι παπάδες το μόνο τμήμα που πληρώνεται με λεφτά των εργαζομένων χωρίς να ανήκει στο δημόσιο, αλλά να μην θιγεί καθόλου το εισόδημά τους και να μην γίνει καμία συζήτηση για «εργασιακή εφεδρεία», ήρθε η ώρα να κάνει business.
Το Βατοπέδι άλλωστε δείχνει το δρόμο…
Με την επιχειρηματική πρόταση θα της παραχωρηθεί γη που δεν της ανήκει αλλά τη διεκδικεί. Στη συνέχεια θα χρηματοδοτηθεί για το έργο, αφού θα το εντάξει στο πρόγραμμα ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Θα πουλάει σε εμάς τους εργαζόμενους το ρεύμα που θα παράγει, για να μπορεί με τα έσοδα της επιχείρησης να εκπληρώνει ‘φιλανθρωπικό έργο’. Σε ανταπόδοση θα αναλάβει την αναδάσωση μέρους γειτονικής έκτασης.
Με άλλα λόγια:
Εκκλησιαστική φιλανθρωπία με βάση την κερδοφορία - Προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος με βάση την ανταποδοτικότητα.
-ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ
-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ
-ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ