Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δήλωση αποχώρησης του κ. Νίκου Ζάχαρη από τη Δημοκρατική Αριστερά

..αναδημοσίευση από το www.radiocafe.gr της Σάμου...
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία που αποφάσισε να πάρει η Δημοκρατική Αριστερά, δεν μπορώ πλέον να ανήκω στις γραμμές της και να υπερασπιστώ τις απόψεις και την πολιτική της, όπως διαμορφώθηκαν σε εθνικό επίπεδο, πόσο μάλλον σε τοπικό επίπεδο στη Σάμο, μετά και την υποψηφιότητα με τη ΔΗΜΑΡ του Γ. Γαρυφάλλου.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν κάποιοι επιτηδείως ανακίνησαν και διόγκωσαν το θέμα του μεταναστευτικού στη Σάμο με το κέντρο προσωρινής διαμονής, είχα πει στα ΜΜΕ: «Δηλώνω απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση, ότι κανείς δεν μπορεί να με φοβίσει και ότι θα είμαι συνεπής και διαρκής αντίπαλος ακραίων ξενοφοβικών και ρατσιστικών απόψεων και υπερασπιστής των ουμανιστικών αξιών και των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη». Το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και τώρα πανελλαδικά και εδώ: επιχειρούν να κατασκευάσουν το νέο “εσωτερικό εχθρό” στο πρόσωπο των μεταναστών για να στριμώξουν την Αριστερά, απευθυνόμενοι στο φοβικό σύνδρομο του αδύναμου και με σκοπό με ρατσιστικές κραυγές να σκεπάσουν κάθε φωνή αντίστασης
Εδώ και 34 χρόνια υπηρετώ τις απόψεις και ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς, μέσα από τα οργανωτικά σχήματα με τα οποία εκφραζόταν στη χώρα μας (Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ εσ., ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ).
Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις ίδιες, διαχρονικά, ιδέες και απόψεις της ανανεωτικής αριστεράς, οι οποίες έχουν έκφραση πολιτική, ιδιαίτερα τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και θέλουμε μια ενωμένη, μεγάλη Αριστερά, μαχητική, δυναμική, αγωνιστική, που θα πραγματοποιήσει οράματα για τα οποία πολύς πόνος και θυσίες έχουν δοθεί.
Όλοι και όλες κρινόμαστε ενώπιον του λαού και της ιστορίας.
Νίκος Ζάχαρης