Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Διακλαδική δράση στα ΜΜΕ - Όχι στο βάλτο της αδράνειας

Σήμερα Δευτέρα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να αποφασίσει την ομόφωνη πρόταση του Διασωματειακού για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Μαρτίου, για την υπογραφή συλλογικής Σύμβασης και για την υπεράσπιση των ταμείων μας από το «κούρεμα» της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Πρόκειται για μια ακόμη προδοσία από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι, Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία, Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση) που καταψήφισαν τις προτάσεις για απεργιακή δράση.
> Είναι προδοσία για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, που τους αφήνουν ανυπεράσπιστους στην εργοδοτική επίθεση. Μόνο στα αθλητικά μέσα του Πήγασου έχουν γίνει πάνω από 50 απολύσεις τους τελευταίους μήνες, για να μην μιλήσουμε για άλλη μια φορά για την απλήρωτη εργασία, τις καθυστερήσεις και τις ατομικές συμβάσεις.
> Είναι προδοσία για τους εκατοντάδες συναδέλφους στο ΑΛΤΕΡ και την Ελευθεροτυπία που εδώ και μήνες δίνουν την μάχη για να υπερασπίσουν το αυτονόητο, τις δουλείες και τα δεδουλευμένα τους.
> Είναι προδοσία για τους χιλιάδες συνταξιούχους που βλέπουν τα ταμεία να διαλύονται και τις παροχές να συρρικνώνονται.
> Είναι προδοσία γιατί στερούν από τον κλάδο την δυνατότητα να απαντήσει συλλογικά και οργανωμένα σε όλες αυτές τις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιθέσεις που θέλουν τους εργαζόμενους στον κλάδο αλλά και σε όλη την κοινωνία, χωρίς μισθούς, χωρίς δικαιώματα.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Καλούμε την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ να συμβαδίσει επιτέλους με τις αποφάσεις του διασωματειακού και να προχωρήσει άμεσα στην 48ωρη απεργία που έχει αποφασιστεί από το διασωματειακό, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Να μην αφήσουμε να διαλυθεί ότι πολυτιμότερο έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια, την διακλαδική ενότητα των εργαζόμενων σε όλο τον κλάδο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 2μμ στην ΕΣΗΕΑ στο Μικτό Συμβούλιο της Ένωσης για να πιέσουμε στην παραπάνω κατεύθυνση.