Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παρελάσεις - διαδηλώσεις οργής

ΚΕΕΡΦΑ-KΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
25 ΜΑΡΤΗ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ∆ΙΑ∆ΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΪ∆ΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙ∆ΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΣΑΡΚΟΖΥ, ΜΕΡΚΕΛ, ΚΑΜΕΡΟΝ
H 25 Μάρτη ποτέ δεν ήταν µέρα πειθαρχίας και υποταγής, ήταν µέρα επανάστασης και ανατροπής των τύραννων. Στην κατοχή το κίνηµα ξεσηκωνόταν ενάντια στο φασισµό, στη χούντα έβγαινε και απαιτούσε δηµοκρατία. Φέτος διαδηλώνουµε κατά του µαύρου µετώπου της συγκυβέρνησης του Μνηµονίου, της Τρόικα και των Τραπεζιτών. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν∆ όπως και ο Σαρκοζύ παίζουν το χαρτί του ρατσισµού και κάνουν πλάτες στους φασίστες µπροστά στη ογκούµενη αντίσταση στις πολιτικές τους που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση.
Οι εργατικές κινητοποιήσεις, οι απεργίες, οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις µαζί µε τα αντιναζιστικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια όπως αυτό της 17ης Μάρτη που πραγµατοποιήθηκε σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα στέλνουν το µήνυµα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στη χρεοκοπία του καπιταλισµού, µια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εκµετάλλευση, ρατσισµό στηριγµένη στην αλληλεγγύη και την δηµιουργικότητα των εργαζόµενων.
Μπαίνοντας στη προεκλογική περίοδο ΠΑΣΟΚ και Ν∆ µε τη στήριξη του Συνηγόρου των Μνηµονίων Γ. Καµίνη παίζουν το χαρτί του αποπροσανατολισµού της οργής του κόσµου από τις πολιτικές που σπέρνουν την φτώχεια και την απόγνωση σε εκατοµµύρια. Με εγκληµατικές πολιτικές όπως το κόψιµο µισθών και συντάξεων, το κλείσιµο νοσοκοµείων και δοµών πρόνοιας η συγκυβέρνηση των Τραπεζιτών και των Τροικανων επιτίθεται στη αριστερά, το εργατικό κίνηµα, τους φοιτητές, τους µετανάστες.
Την ίδια ώρα, επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ εξαγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης µετά τη συνάντηση µε τον Σαµαρά. Είχε προηγηθεί συµφωνία µε το ∆ήµαρχο Αθήνας Γ.Καµίνη για το συντονισµό της καταστολής κατά των διαδηλώσεων και των µεταναστών στο κέντρο της Αθήνας όπως φάνηκε και µε την κοινή επίθεση ενάντια στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη στον Άγιο Παντελεήµονα. Χρυσοχοΐδης και Καµίνης απαγόρευσαν το συλλαλητήριο της ΚΕΕΡΦΑ και έκαναν πλάτες στους νεοναζί κινδυνολογώντας για επεισόδια. Βάζουν στο στόχαστρο το άσυλο στα πανεπιστήµια. Ο Χρυσοχοΐδης ανακοινώνει ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης την ώρα που εργοστάσια κλείνουν, νοσοκοµεία και σχολεία συγχωνεύονται, µισθοί και συντάξεις πετσοκόβονται.
Η ίδια συµµαχία προθύµων ΠΑΣΟΚ, Ν∆, ΛΑ.Ο.Σ, ∆ηµοκρατικής Συµµαχίας για την επιβολής των αντεργατικών µέτρων για την αποπληρωµή των δόσεων προς τους Τραπεζίτες µε ισοπέδωση των δικαιωµάτων µας ανοίγει τη πόρτα στις ναζιστικές συµµορίες της Χρυσής Αυγής που λειτουργούν σαν παράρτηµα της καταστολής µε πογκρόµ και µαχαιρώµατα στον Άγιο Παντελεήµονα. Σε όλη την Ευρώπη, Σαρκοζύ, Κάµερον, Μέρκελ παίζουν το χαρτί του ρατσισµού για να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις αποτυχίες του καπιταλισµού ενώ κάνουν πλάτες στους νεοναζί.
Την Πέµπτη 20/3 αναβλήθηκε για πέµπτη φορά για τις 23 Μάη, η δίκη των τριών νεοναζί µαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής που µε επικεφαλής την Θ. Σκορδέλη,διαβόητη αρχηγό των τοπικών συµµοριών του Αγίου Παντελεήµονα, συνελήφθησαν και παραπέµφθηκαν σε δίκη για εισβολή σε σπίτι και µαχαίρωµα τριών Αφγανών προσφύγων.
Για την υποβάθµιση της ζωής στο κέντρο της Αθήνας, στις πόλεις και στις γειτονιές υπεύθυνοι είναι αυτοί που δηµιούργησαν την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια δηλαδή οι βιοµήχανοι, οι τραπεζίτες, οι µεγαλοκαρχαρίες τους οποίους υπηρετούν η συγκυβέρνηση και ∆ήµαρχοι σαν το Καµίνη.
Καλούµε τους εργαζόµενους και την νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις γειτονιάς και τις λαϊκές συνελεύσεις, τις δηµοτικές κινήσεις να καταδικάσουν τα βρόµικα παιχνίδια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- Ν∆ και να µπουν σε κοινή δράση κατά της φτώχειας, του ρατσισµού και των φασιστικών συµµοριών.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΗ 7µµ, ΝΟΜΙΚΗ