Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΡΤ: Χωρίς κρατήσεις για ανεργία οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

To κείμενο-αίτημα που ακολουθεί, πρωτοκολλήθηκε (δύο σελίδες υπογραφών και δύο αριθμοί πρωτοκόλλου) στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, σήμερα Τρίτη 27/3, ενώ πρωτοκολλήθηκε ενημέρωση γι αυτό προς την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ.
Προς το ΕΤΑΠ ΜΜΕ
Κοινοποίηση: ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ
Αξιότιμοι κύριοι
Με έκπληξη και με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός που προέκυψε από τη μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου δημοσιογράφων της ΕΡΤ, διαπιστώσαμε ότι ούτε και στις συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι κρατήσεις για ΤΣΠΕΑΘ, δεν αντιστοιχούν σε κράτηση για ανεργία. Από την ενημέρωση που έχουμε (προφορική), φαίνεται ότι αυτό δεν αποτελεί ευθύνη της ΕΡΤ, αλλά του ταμείου μας.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε περιπτώσεις απολύσεων (και στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι εκτός πραγματικότητας μια τέτοια προοπτική), οι συνάδελφοι θα μείνουν εντελώς ξεκρέμαστοι και θα αποτελούν συναδέλφους δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο. Προφανώς οι σχέσεις εργασίας σε άλλους κλάδους και επαγγέλματα προβλέπουν αντίστοιχες καλύψεις για τους εργαζόμενους. Σημειώνουμε ότι ποτέ κανείς δεν μας είχε ενημερώσει για το ιδιαίτερο καθεστώς με το οποίο εργαζόμαστε και αυτό δεν είναι τιμητικό για κανέναν.
Σας καλούμε να προχωρήσετε από κοινού ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, με τη συνδρομή διοικήσεων και νομικών συμβούλων, στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αρθεί το συντομότερο, το πρόβλημα που υπάρχει.