Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σάμος: πολιτικός διάλογος για το θέμα που προέκυψε με τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ

1)Σάμος 26 Μαρτίου 2012
«Ανακοίνωση Γιώργου Γαρυφάλλου σχετικά με το Δελτίο Τύπου της ΔΗ.ΜΑΡ. Σάμου»
Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΑΜΟΥ» θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες της Σάμου, πως είμαι Ιδρυτικό Μέλος της πολιτικής κίνησης «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» που δημιουργήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 2011.
Η ιδρυτική διακύρηξη της κίνησης των «Ελεύθερων Πολιτών» και η ιδεολογική μας στάση είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη. Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη για μια ακόμη φορά στην ιστορία της με μια μεγάλη κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση ταυτότητας και πολιτισμού, κρίση πνευματική και ηθική, κρίση κοινωνική, κρίση πολιτική και θεσμών.
Η Ελλάδα βιώνει την απόλυτη χρεοκοπία. Χρεοκοπία Αξιών, Ιδεών, Οραμάτων, Αξιοπρέπειας. Χρεοκοπία οικονομική και πολιτική. Σαν «Ελεύθεροι Πολίτες» απορρίπτουμε την εξάρτηση από συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα.
Απαιτούμε ανεξάρτητους και αξιόπιστους θεσμούς.
Απαιτούμε το πολιτικό σύστημα να υπηρετεί την κοινωνία και τους πολίτες. Χρέος μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην πολιτική. Η κοινωνία, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να επιβιώσει από την εφαρμογή του Μνημονίου. Χρέος μας είναι, να υπερασπισθούμε την αξιοπρέπεια της χώρας, τους Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται και την δημόσια περιουσία από το επιδιωκόμενο ξεπούλημα.
Να επαναφέρουμε την ελπίδα και να δημιουργήσουμε προοπτική για όλους, για τους νέους, για τους άνεργους, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να στηρίξουμε πρώτα και κύρια τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Να διαμορφώσουμε τους όρους για το αξιοπρεπές εγγυημένο εισόδημα των πολιτών. Να εξασφαλίσουμε συνθήκες ζωής με αξιοπρέπεια για όλους. Χρέος μας είναι, να διεκδικήσουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Ισόρροπης Ανάπτυξης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την υπέρβαση της κρίσης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνικής ανεξαρτησίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Ανάμεσα στην παραδοσιακή λαϊκή δεξιά και την νεοφιλελεύθερη ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μας κυβερνά, εμείς επιλέγουμε τη σύγχρονη, επίκαιρη και προοδευτική Κεντροαριστερά. Είμαστε απέναντι στην συντηρητική συμμαχία των ηγεσιών των δύο κομμάτων εξουσίας και δεν δεσμευόμαστε σε αλλότρια συμφέροντα, δεν δεχόμαστε κηδεμονίες και δεν δεχόμαστε περιορισμούς στη σκέψη, στα όνειρα, στο όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα για εμάς και για τα παιδιά μας.
Αυτή λοιπόν είναι η ιδεολογική ταυτότητα του χώρου μας.
Αυτά πιστεύουν και διεκδικούν οι «Ελεύθεροι Πολίτες».
Αν η «Δημοκρατική Αριστερά» της Σάμου λέει πως δεν εκφράζω την ιδεολογική τους ταυτότητα τότε θα πρέπει να μας εξηγήσει τι εκφράζει αυτή και τα μέλη της. Τελικά η απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ Σάμου δεν ελήφθη υπόψη της Κεντρικής Επιτροπής και η ΕΠΙΣΗΜΗ δημοσίευση του κόμματος, της ΔΗ.ΜΑΡ. στις 22 Μαρτίου με την ανακοίνωση του ονοματός μου και άλλων 34 στην υπόλοιπη Ελλάδα, δείχνει να είναι αντίθετη με τις δικές σας θέσεις.
Απ’ότι φαίνεται σύντομα κάποιοι από εσάς, θα πρέπει να αποδείξετε, από που ορμώμενοι με εντάξατε με το έτσι θέλω σε έναν πολιτικό χώρο που από την κούνια μου, με ανατρίχιαζε. Ήμουν σίγουρος πριν δοκιμαστώ σε αυτό τον δύσκολο αγώνα της πολιτικής πως η λάσπη από συγκεκριμένα συμφέροντα που λυμαίνονται χρόνια τώρα τον τόπο θα είχε και αυτές τις παραμέτρους.
Η δημοσιογραφία εξάλλου, από την φύση της δεν είναι αρεστή σε όλους.
Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι αυτός ο «τεχνικός» ρατσισμός ιδεών, από υποτίθεται αντιρατσιστές!
Ας έχει.
Η κοινωνία της Σάμου έτσι και αλλιώς έχει την ευθύνη της επιλογής και της κάθαρσης σε αυτό τον τόπο και είναι αυτή που θα μιλήσει τελευταία.
Ως Ελεύθερος Πολίτης συνεχίζω μέχρι το τέλος τον αγώνα της υπεράσπισης των θέσεων και των ιδεών που μου έμαθαν οι προγονοί μου, ως ελάχιστη τιμή σε αυτούς.
Γιώργος Γαρυφάλλου.
2)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡ ΣΑΜΟΥ
Τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ του τόπου μας, γίνεται μια συζήτηση, με θέμα την πιθανή συμμετοχή του δημοσιογράφου κ. Γ. Γαρυφάλλου στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ.
Για αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε τα παρακάτω.
1. Το όνομα του προαναφερόμενου δημοσιογράφου ήρθε σαν πρόταση απο τους συνεργαζόμενους ελεύθερους πολίτες. Όπως οφείλαμε σαν οργάνωση, σε συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής αποφασίσαμε οτι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν εκφράζει την ιδεολογική ταυτότητα του χώρου μας και ως εκ τούτου απορρίπτουμε την υποψηφιότητά του. Την παραπάνω απόφαση κοινοποιήσαμε και στην ηγεσία του κόμματος.
2. Στην συζήτηση έχει εμπλακεί και το όνομα του Ν.Ζάχαρη. Μέχρι σήμερα ο ίδιος δεν έχει θέσει θέμα υποψηφιότητάς του στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ.
Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι τα μέλη και οι φίλοι του χώρου μας. Οι σύντροφοι που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας θα είναι στελέχη που κοσμούν και εκφράζουν τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Ποτέ και για τίποτε δεν θα απεμπολίσουμε τις ιδέες μας και τα πιστεύω μας.
Για την Εκλογική Επιτροπή ΔΗΜΑΡ Σάμου
Αποστολάτος Μίμης
3)δείτε και εδώ, για να έχετε πλήρη γνώση του πολιτικού τοπίου.