Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ: ΕΙΧΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Ο επικεφαλής των ΜΑΤ στη περιοχή της Πλατείας Κλαυθμώνος στις 10πμ ισχυρίστηκε ότι υπήρξε απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γι αυτό και δεν επέτρεπε σε κανένα να βρίσκεται επάνω στη πλατεία ούτε και να κάθεται στα παγκάκια. Όπου πραγματοποίησε περικύκλωση με ομάδα για να κάνει εξακρίβωση στοιχείων σε πέντε άτομα.
Όταν δήλωσα την ιδιότητα μου εισέπραξα την απάντηση: «Πάρτε οποιονδήποτε από τη κυβέρνηση Χρυσοχοίδη, Παπαδήμο και το Σαμαρά, εδώ δεν θα κάνετε τίποτα. Υπάρχει διάταξη της Αστυνομίας στα μέτρα για τις παρελάσεις που σας απαγορεύει». Προφανώς, δήλωνε εμμέσως πλην σαφώς τις φασιστικές πολιτικές του προτιμήσεις.
Μετά, ο ίδιος την ώρα που επικοινωνούσα με το Υπουργείο και το Αρχηγείο της ΓΑΔΑ ζητώντας εξηγήσεις για τα τυχόν μέτρα σε βάρος της συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε εντολή και τα ΜΑΤ προχώρησαν στον αποκλεισμό των οργανωτών στην οδό Σταδίου οι οποίοι μετέφεραν τα πανό και τις σημαίες και αμέσως μετά σε προσαγωγές.
Οι προσαγωγές ήταν επιλεκτικές, η δικιά μου και ενός δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη.
Το ερώτημα μου ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας είναι: έχετε αναθέσει πλήρως τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων στο κάθε αυθαίρετο επικεφαλή διμοιρίας των ΜΑΤ; Παρά την απελευθέρωση μας άμεσα και την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στη Πλατεία Κλαυθμώνος με αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, τον ίδιο δημοσιογράφο που αφήσατε ελεύθερο μαζί με εμένα, τον προσαγάγατε ΞΑΝΑ με παρουσία του ίδιου αστυνομικού που βρίσκονταν μέσα στην κλούβα που μας κρατήσατε;
Μπορεί το Μνημόνιο να μην το είχατε διαβάσει και να το ψηφίσατε κύριε Χρυσοχοίδη, δικαίωμα σας άλλωστε. Όμως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας εμείς δεν τα εκχωρούμε σε κανένα. Πολύ περισσότερο όταν αναθέτετε εν λευκώ τη κατάργηση τους στους πραιτοριανούς που άλλοτε βάζουν σβάστικες και χουντικά σύμβολα στα κράνη τους και άλλοτε συνεργάζονται με τους νεοναζί για την απαγόρευση των συλλαλητηρίων μας.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964