Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μετά το παλλαϊκό όχι στο μνημόνιο και το δοτό ναι…

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr, eter@eter.gr
Αθήνα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
Ανακοίνωση Δελτίο-Τύπου
Μετά το παλλαϊκό όχι στο μνημόνιο και το δοτό ναι…
Ο Λαός της Χώρας μας ξαναβγήκε χθες στους δρόμους και σχημάτισε την μεγαλύτερη διαδήλωση που γνώρισε η Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Διαμαρτυρηθήκαμε απέναντι σε μια δράκα δοτών που δεν νομιμοποιούνται σε καμιά περίπτωση να αποφασίζουν την παράδοση της Χώρας μας στα συμφέροντα των τραπεζιτών του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής του σάπιου πολιτικού συστήματος χτύπησαν απρόκλητα. Ντόπιοι και εισαγόμενοι, κατά πληροφορίες συναγωνιστών μας, με πρωτοφανή αγριότητα και χρήση τεράστιων ποσοτήτων χημικών προσπάθησαν να διαλύσουν το ένα εκατομμύριο Αθηναίων που κυριολεκτικά κατέκλυσαν όλους τους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας. Από το Μοναστηράκι μέχρι την Ομόνοια, την Αγίου Κωνσταντίνου, τα Εξάρχεια, την Πανεπιστημίου, την Σταδίου, τα Προπύλαια, την Φιλελλήνων, το Ζάππειο, το Καλλιμάρμαρο ένα πλήθος παλλόταν από αντιμνημονιακά συνθήματα.
Την ίδια ώρα οι δοτοί βλέποντας μπάσκετ στο καφενείο της βουλής και χασκογελώντας στοιχίζονταν πίσω από τους αρχηγούς των κομμάτων, για να κονιορτοποιήσουν όλοι μαζί τους μισθούς, τις συντάξεις μας, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα ανεργίας, τις ΣΣΕ μας, τον ΟΜΕΔ, το ΣΕΠΕ και ταυτόχρονα να παραδώσουν στις ξένες πολυεθνικές τις πλουτοπαραγωγικές και ενεργειακές πηγές της Χώρας μας, ώστε η βέβαιη χρεωκοπία να μας βρει σκλάβους και εντελώς άπορους και να είναι μη αναστρέψιμη. Λαμπρές εξαιρέσεις σε αυτή την αδελφότητα του ζόφου οι 31 βουλευτές του «ΠΑΣΟΚ», οι 21 της «ΝΔ», ο ένας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», οι 14 του «ΛΑΟΣ» καθώς και οι ήδη ανεξάρτητοι βουλευτές που αρνήθηκαν να συμπράξουν στην προδοσία της Χώρας και του Λαού της, διαχωρίζοντας τη θέση τους πλήρως ή έστω εν μέρει και βέβαια όλοι οι βουλευτές του «ΚΚΕ» του «ΣΥΡΙΖΑ» και της «Δημοκρατικής Αριστεράς» που αντιτάχθηκαν εξαρχής και ολοκληρωτικά στην προδοσία.
Ο Λαός μας αυτοοργανωνόμενος απάντησε χθες σε πολλές περιπτώσεις με ευρηματικότητα και νέες μορφές αντίδρασης στο μαύρο δίπολο κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. Τα χημικά τους, τα δακρυγόνα, οι βόμβες κρότου λάμψης και οι βόμβες πιπεριού δεν πρόκειται να μας λυγίσουν. Πλέον δεν έχουμε τίποτα τα χάσουμε γι αυτό θα τα ξαναπάρουμε όλα πίσω με συνεχή, οργανωμένο, μεθοδικό και καθημερινό αγώνα παντού. Οι εξαρχής και εξ ορισμού προσκυνημένοι μπορεί να υπέγραψαν. Εμείς όμως δεν έχουμε υπογράψει τίποτα. Αυτό ας το θυμούνται. Είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι. Θα νικήσουμε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα
Με την παράκληση να αναρτηθεί και να δημοσιευθεί