Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τους φίλους μας τους έχουμε διαλέξει από καιρό

Διαβάσαμε στο δεύτερο φύλλο που έβγαλαν οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, το σχόλιο που επισυνάπτουμε και τελειώνει με ερώτημα και σκεφτήκαμε να το απαντήσουμε. Εμείς λοιπόν αποκλείεται να «επιλέξουμε» τον «μουτζουρωμένο» από το ΣΕΠΕ που ψεύδεται όταν προσάπτει στην ΕΤΕΡ τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίες συνδικαλιστές», γιατί κάνουν βάρδιες που μόνο στο άκουσμά τους θα λιποθυμούσε ο ιπποκόμος του Καμίνη και γιατί όποιος παραβιάζει προκλητικά τα εργασιακά δικαιώματα (δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει), βρίσκει απέναντί του κάθε εργαζόμενο που δεν επιθυμεί την εμφάνιση εργασιακών Άουσβιτς, ακόμα και αν έχουν κεντροαριστερό μανδύα.
Όμως η αναπαραγωγή του όρου του "επαγγελματία συνδικαλιστή", από συντάκτη που γνωρίζει τη ραδιοφωνική πιάτσα, χωρίς καν εισαγωγικά, δείχνει αποδοχή και συμφωνία, με τον παρανομούντα (σύμφωνα και με το πόρισμα του ΣΕΠΕ)διευθυντή και παράλληλα, από την ανταλλαγή δελτίων και χαρακτηρισμών μεταξύ ΕΤΕΡ και Καμπύλη, δεν παρουσιάζεται το επίμαχο ζήτημα, που είναι η προσαγωγή, δύο φορές μάλιστα, εργαζόμενου που δούλευε νόμιμα στο ωράριό του και γι αυτό αφέθηκε ελεύθερος από τους έκπληκτους αστυνομικούς. Αυτό αφαιρεί τη βάση της αντιπαράθεσης και δεν βοηθά τον αναγνώστη, αν δεν γνωρίζει εκ των προτέρων το θέμα, να αντιληφθεί την ουσία.
Να κλείσουμε κι εμείς με ένα ερώτημα, πώς γίνεται κανείς να εκθειάζει το διασωματειακό των ΜΜΕ για τη στήριξή του στο εκδοτικό εγχείρημα των εργαζομένων και ταυτοχρόνως να επιχειρεί την αποδόμησή του, με τέτοια ερωτήματα?
Υ.Γ. τα κατορθώματα του "μουτζουρωμένου", αναφέρθηκαν και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ειδικά οι φράσεις του για ΕΤΕΡ, ΕΚΑ, το δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Κωνσταντίνου, κλπ για το "τί θέλουν αυτά τα α.......α εκεί έξω".