Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΣΠΑΣΕ…

Το γνωρίζαμε καιρό πριν: Μόνο με την τρομοκρατία των ΜΑΤ και κλομπ η κυβέρνηση της χούντας του ΠΑΠΑ(δήμιου) των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων θα επιχειρούσε να περάσει το ξεπούλημα της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ. Μόνο με την τρομοκρατία έχει τις ελπίδες να περάσει η ιδιωτικοποίηση της που βρίσκει αντίθετο το 99% του Ηπειρωτικού λαού.
Για αυτό το λόγο αυτό που ζήσαμε στα ελευθερία των Ιωαννίνων με τις κατοχικές δυνάμεις της τρόικας-ΕΕ-κυβέρνησης δεν το έχουν ξαναζήσει τα Ιωάννινα. Με προεξέχοντα εκπρόσωπο της κυβέρνησης τον γενικό γραμματέα της αστυνομοκρατίας, ο συμβολισμός πέρα για πέρα ξεκάθαρος. Χούντα είναι και θα πέσει, όπως όλες οι χούντες. Καθώς δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα τόσο των εργαζομένων, των κτηνοτρόφων που παρά και ενάντια στην αστυνομοκρατία και την τρομοκρατία μοίρασαν γάλα της ΔΩΔΩΝΗΣ στους Γιαννιώτες. Των τιμημένων αντιστασιακών που παρέλασαν με πανό που έγραφε για τον παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην νέα κατοχή.
Αλλά της νεολαίας που στην παρέλαση με ανοικτές παλάμες έδειξε την απέχθεια της στην χούντα και την αστυνομοκρατία..ελευθέρια να σου πετύχει…, τα πραγματικά ελευθέρια ήταν και είναι ο κόσμος που διαδήλωσε, οι μαθητές που φασκέλωσαν, οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι που έσπασαν την τρομοκρατία στο δρόμο Δεν φτάνει να καταδικάσουμε την βαναυσότητα και την τρομοκρατία των ΜΑΤ- κυβέρνησης. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι μαζικοί φορείς των Ιωαννίνων δεν πρέπει να καταδικάσουν την αστυνομοκρατία, τον τραμπουκισμό και την τρομοκρατία των ΜΑΤ.
Χρειάζεται μεγαλύτερη ενότητα, συστράτευση και αποφασιστικότητα ενάντια στην χούντα ΠΑΠΑ(δήμιου) –ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα να ενωθεί, να συστρατευτεί το 99% των ηπειρωτών για να σωθεί η ΔΩΔΩΝΗ και αυτά που εκφράζει. Καλές τιμές στους παραγωγούς που μπορούν να γίνουν και καλύτερες. Αρκετά καλές εργασιακές σχέσεις που μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες. Και ποιοτικά προϊόντα που μπορεί να πουλιούνται σε ακόμη καλύτερες τιμές για την φτωχολογιά.
Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να φοβηθούμε. Ο Γιαννιώτικος λαός σήμερα στην παρέλαση μίλησε. Όχι η τρομοκρατία, η αστυνομοκρατία, η χούντα του ΠΑΠΑ(δήμιου) και των κομμάτων που την στηρίζουν δεν περνάει. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν περνάει. Ναι αν είναι να ανοίξουν κεφάλια δεν θα είναι των εργαζόμενων και των κτηνοτρόφων. Θα είναι των επίδοξων αγοραστών της ΔΩΔΩΝΗΣ. Και αυτό ας το λάβουν όχι σαν απειλή μα σαν φιλική προειδοποίηση.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 21/2/12
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩN