Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Χίος: ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τους τοπικούς βουλευτές

17/02/2012
Θράσος απύθμενο χαρακτηρίζει τους Χιώτες βουλευτές (Μουσουρούλη-Τσουρή) και σειρά γνωστών – αγνώστων πολιτικάντηδων των παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ στο νησί μας και όχι μόνο. Τοποθετούνται δημόσια σαν να μη γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα εκείνοι που κυβέρνησαν τόσες δεκαετίες με μίζες, σκάνδαλα, πελατειακά παιχνίδια και στρατηγικά συνδράμοντας και εφαρμόζοντας τις καταστρεπτικές πολιτικές στην παραγωγή (αγροτική, βιομηχανική-βιοτεχνική κτλ.), την παιδεία, την υγεία και στην εργασία, πολιτικές που προέβλεπαν οι συμφωνίες και οι συνθήκες που (συν)υπέγραψαν στα πλαίσια της ΕΕ και του ευρώ.
Είναι εκείνοι, που προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις επιταγές του κεφαλαίου και να εξυπηρετήσουν τους διεθνείς τοκογλύφους και δανειστές, συγκυβερνούν χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση ή συναίνεση και ψηφίζουν τώρα απέναντι στον κόσμο της εργασίας, εκείνοι οι ίδιοι που φέραν τη χώρα και το λαό μας σε αυτή τη δεινή κατάσταση, των νεοαστέγων – νεοπτώχων (σχεδόν 1/3 του πληθυσμού), του εκατομμυρίου και βάλε ανέργων, της πείνας και της εξαθλίωσης, εκείνοι οι ίδιοι που τοποθετούνται δημόσια σαν μωρές παρθένες, που πετώντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλο, «νίπτουν τας χείρας των» και αυτοχαρακτηρίζονται – αυτοχρίζονται κι ήρωες.
Σαν άλλοι Κολοκοτρώνηδες όπως μας λένε αναγκάστηκαν (ή μήπως ξεγελάστηκαν γιατί δεν γνωρίζαν ή δε διαβάσαν), να ψηφίσουν όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα και τη φτωχοποίηση του λαού.
Την υποτέλεια τους αυτή και τη δημιουργικότητα τους στο να αναπαράγουν φτηνές κινδυνολογίες και απολογητικές θα ζήλευε ο κάθε αλλοτινός και σύγχρονος Αρτέμης Μάτσας. Μήπως θα πρέπει λοιπόν να ευχαριστήσουμε εκείνους τους “ήρωες” που ξεπουλάν τη χώρα τους, τη δημόσια περιουσία της και το λαό της; Τους λαγούς των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών και κάτι “τσάμπα μάγκες” δήθεν απλούς πολίτες – πολιτικάντηδες, που δήθεν υπεράνω ιδεολογίας -παρότι είναι γνωστό ποια γαλάζια ή πράσινη παράταξη τους έθρεψε και την οποία χρόνια υπηρετούν- και στο όνομα κάποιου “πατριωτισμού”, μας μιλούν για ανάπτυξη και επενδύσεις, εκείνες που θα έρθουν μόλις οι μισθοί των εργαζομένων θα φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας ή Κίνας.
Προφανώς βέβαια εννοούν την ανάπτυξη της τσέπης των αφεντικών τους και των οικονομικών τους προϊσταμένων στα εθνικά και πολυεθνικά μονοπώλια. Ξεχνούν επίσης να μας πουν πως η φτωχοποίηση και η φυσική εξόντωση του κόσμου της εργασίας είναι το ζητούμενο τους για χάρη αυτής της ανάπτυξης. Σαφώς τέτοια “ανάπτυξη” και τέτοιο “πατριωτισμό” τους τα χαρίζουμε δεν τα θέλουμε. Εμείς παλεύουμε στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού μας, τα συμφέροντα του οποίου είναι απέναντι και σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ιμπεριαλιστικής και ολοκληρωτικής ΕΕ και του ευρώ, κάτι που πλέον σήμερα γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ στα μάτια σχεδόν ακόμα και του πιο αφελή.
Ο λαός μας δεν ξεχνά και δεν δηλώνει υποτέλεια ποτέ και σε κανέναν καταπιεστή. Η ιστορία του το δείχνει. Κι αν εκείνοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι – υπάλληλοι της νέας χούντας του κεφαλαίου, που στα πλαίσια μιας ψευδεπίγραφης και μόνο κατ’ όνομα δημοκρατίας, τον θέλουν σκυφτό και φορούν τις σύγχρονες κουκούλες του δοσιλογισμού, θα πρέπει να ξέρουν πως οι κουκούλες πια έπεσαν. Κι ο ίδιος αυτός λαός που τον ξεπουλάν και τον καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια δε θα τους ξεχάσει όταν θα έρθει η ώρα να σηκωθεί όρθιος.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε αυτοί οι “περήφανοι” καριερίστες σφουγγοκωλάριοι και οσφυοκάμπτες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου να αρχίσουν να “κρύβονται στις τρύπες τους”, ετοιμάζοντας τις βαλίτσες τους για όλα αυτά τα εγκλήματα που έπραξαν και πράττουν σε βάρος αυτού του λαού και της χώρας, αντί προκλητικά να μας κάνουν καθημερινές δηλώσεις με μπουρδεολογίες, κοινοτυπίες και ανιστόρητες τεκμηριώσεις της κάθε στοχευμένης ανθρωποκτόνας ενέργειάς τους; Η πάλη του εργαζόμενου λαού της χώρας μας θα ανατρέψει αυτούς και τη σάπια πολιτική τους, πιάνοντας το νήμα της Αραβικής άνοιξης ενάντια στα σύγχρονα απολυταρχικά καθεστώτα ανατολής και δύσης και ανοίγοντας το δρόμο και για άλλους λαούς της Ευρώπης με το παράδειγμά του.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!
Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία, είναι αγώνας που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των τραπεζιτών και των βιομήχανων, του συστήματος που στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους, τον ανταγωνισμό και τον άγριο αυταρχισμό.
Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, που ο έλεγχος της παραγωγής και της κατανομής του πλούτου θα γίνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Που θα αξιοποιεί τις συλλογικές παραγωγικές δυνατότητες της κοινωνίας και της χώρας με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών της πλειοψηφίας και την οικολογική επιβίωση. Που η δημοκρατία θα είναι καθημερινή πρακτική, με κέντρο τους ίδιους του εργαζόμενους. Για μια τέτοια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική αξίζει να παλέψουμε. Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς και όχι στα χέρια της ολιγαρχίας του πλούτου.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ! ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ – ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΚΟ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου