Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΟΕ, ΟΕ, ΟΕ, ΤΟ ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝ΄ ΕΔΩ ΠΟΤΕ!!!

... αναδημοσίευση από το www.limnosnes.com. Συντάχθηκε απο τον/την Hλίας Κότσαλης...
Μηδέν βαθμοί ( κελσίου φυσικά), -5 η αίσθηση θερμοκρασίας , 6-7 μποφόρ ΒΒΑ και, σε πείσμα όλων αυτών, 300 άτομα βρεθήκαν για άλλη μια φορά στο λιμάνι για να φωνάξουν το (νέο) σύνθημα ΟΕ, ΟΕ, ΟΕ, ΤΟ ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝ΄ΕΔΩ ΠΟΤΕ !!!
Οι περισσότεροι ήταν από τις 6 το απόγευμα, για την προγραμματισμένη άφιξη του πλοίου, το οποίο όμως ήρθε στις 8…
Άλλοι μέσα στα αυτοκίνητα, άλλοι στην αίθουσα αναμονής και άλλοι γύρω από τις υπαίθριες, σε φουφούδες, φωτιές…
Έχω την εντύπωση ότι ο καπετάνιος με καθυστερήσεις στο πέλαγος και κόλπα μέσα στο λιμάνι, προσπαθεί να εξαντλήσει την υπομονή του κόσμου όμως μάλλον ρίχνει λάδι στη φωτιά… Και σήμερα οι κινήσεις του ήταν, τουλάχιστον, περίεργες και, πάντως , καταχρηστικές ΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ !!!
Ερχόμαστε σε μας: Άτομα από τη Δάφνη, να ρίξει κάνα χιόνι και να μην μπορούν να γυρίσουν στο χωριό, από την Καλλιθέα μαζικά, από τον Κοντια με δυνατή γυναικεία ομάδα, από το Πορτιανού, από το Ρωσσοπούλι, από Κάσπακα με πολύ τσαγανό και τον Κόρνο, ακόμη και από τη μακρινή Παναγιά (40 χιλ. να ρθεις και 40 να γυρίσεις), οι Αντρωνιάτες είναι πάντα πολλοί και το πιο μεγάλο ποσοστό, οι Μυριναιοι είναι και αυτοί εκεί!
Αυτές οι αναφορές είναι ενδεικτικές και τυχαίες, για να μην παρατηθεί κανείς. Ήταν γυναίκες, ήταν γιαγιάδες με εγγόνια, ήταν οικογένειες, ήταν γραφιαδες, ήταν, αγρότες, ήταν έμποροι, ήταν συνταξιούχοι, ήταν επαγγελματίες, ήταν εργάτες, ήταν νέοι, ήταν υπάλληλοι, και ήμουν και ΄γω (!), κατά το στίχο του ωραίου τραγουδιού του Κηλαηδόνη με τιτλο «Πάρτι» Ήταν το πάρτι της (κάθε) Κυριακής, σήμερα και με παγάκια.
Μουσική επιμέλεια Δημήτρης, στο μικρόφωνο ο Γιώργος!!!!
Παραγωγή: ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ…