Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Νέα από τα ΜΜΕ

1)H ΕΠΑΣΣ για την Ελευθεροτυπία
Αγαπητοί συνάδελφοι
Όπως ξέρετε οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ.Τεγόπουλος (εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) συνεχίζουν την απεργία διαρκείας που έχουν ξεκινήσει από τις 22 Δεκέμβρη διεκδικώντας από την εργοδοσία την καταβολή των δεδουλευμένων και την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο, έχοντας πάρει μόνο ελάχιστα χρήματα «έναντι», και το δώρο των χριστουγέννων.
Βρίσκονται σε δεινή θέση και γι’ αυτό θα ήταν δείγμα ταξικής αλληλεγγύης το να εξασφαλίσουμε από συναδέλφους, τρόφιμα μακράς διάρκειας για να αντέξουν στον δύσκολο αγώνα που δίνουν.
Ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων
Για την Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων
Τάσος Αναστασιάδης (6946981042)
ΥΓ. Παρακάτω σας στέλνω δημοσίευμα από το μπλόγκ του εκπροσώπου των εργαζόμενων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com/). Υπέυθυνος για την παραλαβή και διανομή της Αλληλεγγύης εκ’ μέρους των εργαζόμενων της εφημερίδας είναι ο δημοσιογράφος Μωυσής Λίτσης (6977315903). Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για όποιες διευκρινίσεις.
Δευτέρα απόγευμα - Διανομή τροφίμων
Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων από τη βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί από συναδέλφους άλλων ΜΜΕ καθώς και από την ίδια την εφημερίδα. Όσοι δεν έχετε πάρει ακόμη τρόφιμα μπορείτε να περάσετε από τα γραφεία της εφημερίδας (4ος όροφος-υπεύθυνος Μωυσής Λίτσης), τη Δευτέρα 09/01/2012 μεταξύ 17.30-19.30.
2)ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης και 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17/1/2012 ΩΡΑ 11.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν δυναμικά τη βίαιη επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοτών, που επιχειρούν να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα.
Όλοι στην 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από 06.00 της Τρίτης 17ης Ιανουαρίου μέχρι 06.00 της Πέμπτης 19ης Ιανουαρίου. Συμμετέχουμε στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στα ΜΜΕ που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες του κλάδου μας ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ - ΠΟΕΠΤΥΜ.
Η απεργία κηρύσσεται παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, κι έχει επίσης την έννοια της αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Χαλυβουργίας, προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού ALTER και προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας που συστηματικά επιχειρείται η εξαθλίωσή τους ● με τις μαζικές απολύσεις ● την μονομερή μεταβολή συνθηκών – μορφής – ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας ● την κατάργηση των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ ● τις μειώσεις μισθών ● την επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση όλο και πιο ελαστικών προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, διαμορφώνοντας «μισθούς» ακόμα και κάτω από 200 ευρώ μηνιαίως ● τη λεηλασία των επιχειρήσεων ενημέρωσης από τους μετόχους τους ● τις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων ● την απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές μειωτικές συμβάσεις ● την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις ● τη χειραγώγηση της ενημέρωσης ● την «υπαλληλοποίηση» των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα ● τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση της συλλογικής δημοκρατικής δραστηριότητας.
Στις παραπάνω μεθοδεύσεις συνεχίζουμε να αντιπαραθέτουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους. Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανείς μόνος του στην κρίση
. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης και 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17/1/2012 ΩΡΑ 11.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
το Διοικητικό Συμβούλιο
3)Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr, eter@eter.gr
Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17.00 στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας
Καθώς η συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας βρίσκεται σε εξέλιξη απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους της Χώρας μας, δεν θα μπορούσαμε να αποτελούμε εξαίρεση οι εργαζόμενοι τεχνικοί στο ραδιόφωνο.
Είμαστε στην μέση της διαδικασίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στα πλαίσια λοιπόν της ενημέρωσης των μελών της Ένωσης και της συναπόφασης για τις περαιτέρω κινήσεις μας, Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα αποφάσισε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στις 17.00, στον δεύτερο όροφο του ΕΚΑ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48), με θέματα:
1. Ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ.
2. Απόφαση κινητοποιήσεων σε όλους τους ραδιοσταθμούς για την υπογραφή ΣΣΕ, την υπεράσπιση της υφισταμένης ΣΣΕ και άλλων εργατικών και ασφαλιστικών θεμάτων.
3. Εκκαθάριση Μητρώου Μελών της Ένωσης.
Είναι γεγονός ότι ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι και χτίζουμε το μέλλον και τις συνθήκες που εμείς απαιτούμε ή επιτρέπουμε. Όλοι αυτή την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο ΕΚΑ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα
Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί