Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Φυσικά και δεν «έπιασε» !!!

...αναδημοσίευση από το www.limnosnea.com...
Μυρινα 24/1/12, ώρα 09.00
250 άτομα βρήκε το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ στον ντόκο στις 6.20 το πρωί, οπότε «ανέκρουσε πρύμναν». Έφυγε όπως ήρθε για Καβάλα.
Είναι η 4 φορά που εμποδίζεται από τον κόσμο της Λήμνου και αυτή τη φορά η προσπάθεια ήταν πιο δύσκολη καθώς έγινε πολύ νωρίς το πρωί, αφού τα ξυπνητήρια δούλεψαν από τις 5 το πρωί.
Ήταν άλλη μια δυναμική παρουσία που δείχνει αποφασιστικότητα νίκης!
Η σύνθεση των συγκεντρωμένων δείχνει ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι μια ομάδας πολιτών, κάποιου κόμματος ή μιας περιοχής της Λήμνου, ούτε τεχνητά μαζική, με μαθητές και κομματικά στρατευμένους . Η συγκέντρωση ήταν παλλημνιακή και παλλαϊκή, αφού υπήρχαν άτομα από όλη τη Λήμνο και κάθε επαγγέλματος με εντυπωσιακά πολλές γυναίκες.
Το επόμενο ραντεβού είναι για σήμερα Τρίτη, το απόγευμα, στην επιστροφή του πλοίου από την Καβάλα.
Επαφές στην Αθήνα
Μυρινα 24/1/12, ώρα 0900
Εν τω μεταξύ στην Αθήνα μεγάλη αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Αντ. Χατζηδιαμαντή και με την παρουσία του Περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή γίνονται επαφές με όλα τα κόμματα της Βουλής και υπάρχει η υπόσχεση ότι το θέμα της Λήμνου θα μπει πρώτο στην επόμενη «Διακομματική».
Πέραν του αποκλεισμού του ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ, για το οποίο ο αρμόδιος Υφυπουργός Αδ. Γεωργιάδης είπε, στην αντιπροσωπεία που τον επισκέφτηκε, ότι προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει τίποτα, έχει τεθεί και συζητείται με τα Κόμματα το ζήτημα της αλλαγής της υπάρχουσας σύμβασης, που δίνει τη γραμμή σε πλοία 4ης κατηγορίας, δηλαδή χωρίς όριο ηλικίας, με νέα σύμβαση που θα προβλέπει 3ης κατηγορίας με βαπόρια 20ετιας.
Πρωί και βράδυ στο Λιμάνι
Μυρινα 24/1/12, ώρα 22.00
Και η βραδινή συγκέντρωση στο Λιμάνι, για το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ, σημείωσε επιτυχία.
Το βαπόρι, με τόσο κόσμο στην προβλήτα, αρχικά κινήθηκε προς την απέναντι πλευρά, στο παλιό σημείο πρόσδεσης. Εκεί υπήρχαν οχήματα του Δήμου στη ράμπα ενώ αρκετοί έφυγαν με αυτοκίνητα προς το σημείο αυτό. Στη συνέχεια πλησίασε στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, όπου ο κόσμος, γύρω στα 500 άτομα, ήταν παραταγμένος σε ένα μήκος 100 μ περίπου.
Το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ έφυγε, και αυτή την 5ή συνεχόμενη φορά, άπρακτο και με ελάχιστη ταχύτητα βγήκε από το λιμάνι ενώ ο κόσμος, που ήταν εκεί από 2 ώρες πριν επειδή το πλοίο ήρθε καθυστερημένο κατά 1 ολόκληρη ώρα, δεν αποχωρούσε γιατί υποψιαζόταν επιστροφή.
Ο κόσμος ήταν πολύς, κάπου πλησίαζε τον μεγάλο αριθμό της Κυριακής, ενώ θυμίζουμε ότι και στην πρωινή κινητοποίηση, αν και χαράματα, το πλήθος ήταν πέραν του αναμενόμενου. Στην αγωνιστική ιστορία της Λήμνου, αυτές οι μέρες θα γραφούν με χρυσά γράμματα!!!!
Από την Επιτροπή που βρίσκεται από χθες Δευτέρα στην Αθήνα, τα μηνύματα είναι καλά. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι ο Δήμαρχος Αντ. Χατζηδιαμαντης και ο Αντιδήμαρχος Π. Τσανταρλιωτης έμειναν πίσω μια μέρα ακόμη , την Τετάρτη, για να παραστούν στη διακομματική για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όπου το ζήτημα της Λήμνου θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα!!!