Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σε λίγο "κλείνουν" το λιμάνι στη Λήμνο

ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟ ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
Την Παρασκευή, 13/1, το πρωί στις 9, θα γίνει, τελικά, η κινητοποίηση των Λημνιών για το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ, με παρεμπόδιση του πλοίου να προσέγγιση στο λιμάνι της Μυρίνας !!!
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΑ που έιχε συνδεθεί με τη Λήμνο για την κινητοποίηση, ότι θα δώσει και νέα παράταση στο ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ μέχρι 31 Μάρτη, για να ξαναδώσει μετά και νέα… κλπ, κλπ, επειδή όπως είπε, η Εταιρεία υποσχέθηκε ότι το καλοκαίρι θα αυξήσει τα δρομολόγια. (;;;) (!!!)
Κατόπιν αυτού η κινητοποίηση θα γίνει με επαύξηση. Δηλαδή το πλοίο ερχόμενο το πρωί της Παρασκευής από Καβάλα θα εμποδιστεί να προσεγγίσει στο λιμάνι Μύρινας.
Οι προετοιμασίες άρχισαν και καλούνται οι κάτοικοι του νησιού να συμμετέχουν. Γίνετε επίσης προσπάθεια να ενημερωθούν οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδεύσουν με αυτό το δρομολόγιο να το αποφύγουν γιατί το πλοίο θα εμποδιστεί να πιάσει Λήμνο. Ήδη κάποιοι επιβάτες για το δρομολόγιο αυτό προς το Λαύριο εξέφρασαν διαμαρτυρίες γιατί ο χρόνος ενημέρωσης είναι ελάχιστος και ψάχνουν για άλλους τρόπους αναχώρησης.
Πάντως ο αγώνας γίνεται για το πιο σοβαρό ζήτημα που «βιώνει» το νησί και είναι οι συγκοινωνίες και τροφοδοτείται από τη στάση και όσα ακούστηκαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας που έμοιαζε περισσότερο με εκπρόσωπο των εφοπλιστών…ανήμπορος, όπως και οι προηγούμενοι, για κάτι διαφορετικό.
Ηλιας Κότσαλης
...αναδημοσίευση από το http://www.limnosnea.com...