Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών κατά Πακιστανού διανομέα στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑNΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Αθήνα 24/1/2012
Την Τρίτη 23/1 στις 2μμ ομάδα μαθητών που βγήκε από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας επιτέθηκε με άγριο τρόπο στο Πακιστανό διανομέα Ικμπάλ Αμάρ, 31 ετών στην Θησέως και Σκοπευτηρίου. Γύρω στα δέκα άτομα το πλησίασαν, άρχισαν αν το κλωτσάνε ενώ προσπαθούσαν να του αποσπάσουν χρήματα. Οι τραμπούκοι τον έριξαν κάτω και το χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές . Στα χέρια τους είχαν σιδηρογροθιές. Του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ράμματα στο δεξί μάτι και στο κεφάλι.
Το τελευταίο διάστημα στη Καλλιθέα πυκνώνουν οι ρατσιστικές και φασιστικές προκλήσεις. Μαθητής του Σιβιτανίδειου , γνωστός για τη δράση του δέχτηκε επίθεση από δεκαμελή συμμορία φασιστών στις 17/12/2011 στο κέντρο της Καλλιθέας Θησέως και Φιλαρέτου την ώρα που έκανε βόλτα με τρεις φίλους του. Μερικές βδομάδες νωρίτερα φασίστες επιτεθήκαν σε αριστερούς αγωνιστές την ώρα που καλούσαν σε Πανεργατική Απεργία και έβαζαν αφίσες. Μάλιστα διαφήμισαν την επίθεση σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Το περασμένο Μάη, φασιστική συμμορία πέταξε μπουκάλι με βενζίνα και έβαλε φωτιά σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ και της χούντας να στοχοποιούν τους μετανάστες και να προχωράνε σε επιθέσεις.
Τα σχολεία είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι ορμητήρια για τις επιθέσεις τω φασιστικών συμμοριών που αξιοποιούν την συμμετοχή των φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου για να βγουν στους δρόμους. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν δώσουν μάχες για να είναι τα σχολεία κέντρα αγώνα για τη δημόσια παιδεία με κορυφαία την θυσία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στη Πάτρα, που δολοφονήθηκε από τραμπούκους δολοφόνους.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που δίνουν μαχες για α σώσουν τη δημόσια παιδεία, την υγεία, τις δουλειές, τους μισθούς και τις συντάξεις από τα νύχια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ της Τρόικα και των τραπεζιτών ξέρουν καλά ότι για την φτώχεια και την ανεργία φταίνε οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες και όχι οι μετανάστες. Ο βρόμικος ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ σαν το μαύρο δεκανίκι της συγκυβέρνησης για φορτωθούν τα βα΄ρη της κρίσης στις πλάτες μας πάει χέρι-χέρι με τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών, των ίδιων που προσπάθησαν να χτυπήσουν τους απεργούς χαλυβουργούς στο Βόλο για να σπάσει η απεργία και να κερδίσει ο βιομήχανος Μάνεσης.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και να πρωτοστατήσουν στο να μην σπάσει το αυγό του φιδιού των νεοναζί μέσα στα σχολεία. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις λαϊκές συνελεύσεις να δώσουν δυναμικό παρών στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.
Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964