Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Η TE ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας καλεί σε εκδήλωση το Σάββατο 17/12 στις 6.30 στο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής με θέμα: H πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
«Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής ενάντια στη συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), ΕΕ και ΔΝΤ»
Ομιλητές: Σπύρος Κοντομάρης (ΠΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ),
Παναγιώτης Μαυροειδής (Πρωτοβουλία κατά της Ε.Ε.)
Οι εργαζόμενοι και οι νέοι βιώνουν σήμερα έναν αληθινό εφιάλτη. Το κεφάλαιο και το σύστημά του, ο καπιταλισμός, δείχνουν το αποκρουστικό πρόσωπό τους. Απέναντί μας είναι μια κυβέρνηση τραπεζιτών, νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών ρατσιστών. Όλοι μαζί έβαλαν την υπογραφή τους στη διαιώνιση του μνημονίου και στις δεσμεύσεις των ελληνικών αφεντικών απέναντι στους δανειστές τους στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Φυσικά βάζουν εμάς να πληρώσουμε τα χρέη τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για την οικοδόμηση του αναγκαίου σήμερα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Σε αυτήν την κατεύθυνση απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε αγωνιστή ή συλλογικότητα, στις πρωτοπορίες των κοινωνικών κινημάτων, σε κάθε δύναμη της αριστεράς. Να συναντηθούμε σε ένα μέτωπο που στόχοι του θα είναι αυτά που διεκδίκησαν με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις οι εργαζόμενοι:
- Η διαγραφή του χρέους
- Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ
- Οι εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο
- Η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Καμιά περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καμιά ανάσα στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, καμιά εκλογική αναμονή και αυταπάτη.
Καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, κανένας αγώνας στα χέρια τους
Όλη η «εξουσία» για την οργάνωση της πάλης στους ίδιους τους εργαζόμενους, τις συνελεύσεις στον τόπο κατοικίας, τις αγωνιστικές επιτροπές βάσης, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το συντονισμό τους