Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πλοίο - φέρετρο: Κατάληψη στα λιμάνια της Ικαρίας - δεν το άφησαν να δέσει

...μετά την κινητοποίηση στον Πειραιά, δεν άφησαν το πλοίο - σαπάκι, να δέσει στα δύο λιμάνια της Ικαρίας. Αναδημοσίευση από το www.ikariaki.gr...
Αποτροπή προσέγγισης του Ιεράπετρα στον Εύδηλο
Από τις 8.30 του πρωινού του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου το πλοίο Ιεράπετρα προσπαθεί να δέσει στον Εύδηλο.Ο λόγος που δεν το κάνει δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα αλλά οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας.Το πλοίο προσέγγισε 3 φορές μέχρι τώρα πολλές φορές με ''επικίνδυνους'' ελιγμούς για το πλήθος που βρισκόταν στην προβλήτα.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και δεν επέτρεψαν στους ναυτεργάτες να δέσουν το πλοίο.Πρώτη προσπάθεια έγινα να πιάσει από την άλλη μεριά του λιμανιού αλλά δεν τα κατάφερε.Το πλοίο κατά τις 9.20 βγήκε από το λιμάνι και μετά απο 20 λεπτά προσπάθησε εκ'νέου να προσεγγίσει.
Στο πλοίο βρίσκεται και η σωρός μιας γυναίκας που ταξίδευε για Ικαρία καθώς η κηδεία της είναι προγραμματισμένη για της 11 σήμερα.
Με καΐκι προσέγγισαν το Ιεράπετρα για να αποβιβάσουν την σωρό της πεθαμένης συμπατριώτισσας μας, αλλά δεν ήταν εφικτό αυτό.αυτή την ώρα (9.40) γίνονται συνομιλίες με τους διαδηλωτές και το λιμενικό για να το αφήσουν να δέσει έστω και μόνο για να αποβιβαστεί το φέρετρο.
Ενημέρωση 10.10
Όπως όλα δείχνουν το πλοίο δεν θα δέσει σήμερα στον Εύδηλο.είναι ήδη σε κατεύθυνση προς Άγιο Κήρυκο,όπου όπως λένε πληροφορίες και εκεί του ετοιμάζουν παρόμοια υποδοχή.Κατά την προσπάθεια πρόσδεσης του πλοίου στη προβλήτα λίγο έλειψε να έχουμε και κάποιο ατύχημα καθώς ο κατεβαζόμενος καταπέλτης του Ιεράπετρα σταμάτησε λίγα εκατοστά από τη πρώτη σειρά των διαμαρτυρόμενων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ http://www.youtube.com/watch?v=CXKSRFtbx24&feature=player_embedded
...και στον Άγιο Κήρυκο, το ίδιο σκηνικό. Δείτε την ακόλουθη παραπομπή:
http://www.ikariamag.gr/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BA%CE%BF