Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΤΡΙΗΡΗ …

ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ!!!
Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αγανάκτησή του για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας, μέσω της αντικατάστασης του υπάρχοντος πλοίου από άλλο παλαιότερο. Μετά από τις περικοπές μισθών, την εφεδρεία, τα χαράτσια, την ανεργία και τα ατελείωτα μνημόνια, το χτύπημα αυτό στις θαλάσσιες συγκοινωνίες θα συμβάλλει τόσο στον περεταίρω οικονομικό στραγγαλισμό του τόπου μας, όσο και στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.
Από την πλευρά μας ως υγειονομικοί, έχουμε να προσθέσουμε ότι τα παλιά και αργά πλοία θα αυξήσουν τις ώρες του ταξιδιού, γεγονός που συνεπάγεται και άλλα εμπόδια για τους ασθενείς που είτε διακομίζονται, είτε ταξιδεύουν για τακτικό ραντεβού σε Σάμο ή Αθήνα. Ο εκτροχιασμός αυτός των θαλάσσιων συγκοινωνιών, δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται και που εξυπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες μας για γρήγορες, ασφαλείς και σύγχρονες συγκοινωνίες.
Αυτά συμβαίνουν όταν ευαίσθητοι τομείς παραδίνονται άνευ όρων στις ορέξεις των ιδιωτών. Και το λέμε αυτό, διότι στα σχέδια της εγχώριας τρόικας και κατ΄ εντολή της ΕΕ και του ΔΝΤ, προετοιμάζεται αργά και σταθερά η πλήρης ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων. Σύμφωνα με εισήγηση της «επιτροπής σοφών» του υπουργείου υγείας που κατατέθηκε στην τρόικα, προτείνεται η ιδιωτικοποίηση της υγείας μέσω παραχώρησης ιδρυμάτων και κλινικών σε ιδιώτες, η άρση της μονιμότητας των εργαζομένων, ο περιορισμός των γιατρών, οι ποινές και η πειθάρχηση των εργαζομένων και γενικά η λειτουργία του ΕΣΥ με κριτήρια αγοράς και κέρδους. Η δημόσια υγεία αρχίζει να θυμίζει το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ …
Ο αγώνας για δημόσια υγεία και παιδεία, οι μάχες ενάντια στην εφεδρεία, τις απολύσεις και την ανεργία, η ανάγκη μας για αξιοπρεπή ζωή, όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τον αγώνα για σύγχρονες και ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ο σύλλογός μας θα στηρίξει τον αγώνα του Ικαριακού λαού και των φορέων του ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, συμμετέχοντας σε ενωτικές-αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ