Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

"Δε θα αφήσουμε το πλοίο να δέσει"

...απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης κατοίκων Καρλοβάσου. Αναδημοσίευση από το www.armoniaradio.gr...
...φωτο από την παρέμβαση με πανό (διακρίνεται στο βάθος) στον αγώνα που έδωσε το Καρλόβασι στα Μελίσσια...
Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων για την ακτοπλοϊκή υποβάθμιση του νομού, αποφάσισε η Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Καρλοβάσου, που αποφάσισε να επανέλθει δυναμικά μετά το πέρας γιορτών, με στόχο να μην αφήσει το «Ιεράπετρα» να δέσει σε κανένα λιμάνι του νομού.
«Ο αγώνας δε θα σταματήσει, θα ανακοπεί προσωρινά. Από τις 8 Δεκεμβρίου και τα όσα μεσολάβησαν σε Καρλόβασι, Βαθύ, Ικαρία και Πειραιά, αποδεικνύουν πως υπάρχουν αρκετοί εκατοντάδες άνθρωποι που απαιτούν ένα ασφαλές, γρήγορο και καθημερινό καράβι στο νησί μας», , είπε ο κος Παπαβασιλείου, μέλος της Λαικής Συνέλευσης κατοίκων Καρλοβάσου.
Οι κάτοικοι της περιοχής συναντήθηκαν τη Δευτέρα και αποφάσισαν κατά την περίοδο των εορτών να συντονίσουν όλους τους φορείς, προκειμένου με το νέο έτος να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Θεωρούμε και προτείνουμε όλοι οι φορείς του νησιού να συντονιστούν, μαζί με τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Συλλόγων των Αθηνών, ώστε να προκύψει ένας δυναμικός αγώνας, ενώ στόχος είναι το πλοίο να μη γίνει δεκτό σε κανένα λιμάνι του νομού. Δε θα του επιτρέπεται να δέσει. Θα περιμένουμε να περάσουν οι γιορτές και μετά θα δούμε όλοι μας μια συντονισμένη κίνηση.
Σκεφτόμαστε να μοιράσουμε φυλλάδια στον κόσμο, που θα τους ενημερώνει την ημερομηνία, κατά την οποία το πλοίο δεν θα γίνεται δεκτό. Θα επιδιώξουμε το συντονισμό. Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να πάρουν διαστάσεις και τη δυναμική που της αξίζει, για να φέρουν αποτελέσματα και όχι να καταγραφούν ως μία αντίδραση», είπε ο κος Παπαβασιλείου.