Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΗΝ BNP Paribas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την έντονη διαμαρτυρία της στον Γενικό Διευθυντή, επικεφαλής της Γαλλικής Τράπεζας BNP Paribas στην Ελλάδα για την απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας να διακόψει αιφνιδιαστικά τη λειτουργία της στην Ελλάδα και να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους, εξέφρασε σήμερα η ΟΤΟΕ.
Επεσήμανε έντονα, ότι η απόφαση αυτή της Γαλλικής Τράπεζας, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και προσβάλλει τους εργαζόμενους, το τραπεζικό σύστημα, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη χώρα και ζήτησε να μεταφερθεί στη Κεντρική Διοίκηση της BNP Paribas η απαίτηση να ανακληθεί η απόφαση διακοπής των εργασιών της και να αναζητηθούν άλλες λύσεις αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων της Τράπεζας.
Ο Γεν. Διευθυντής της Γαλλικής Τράπεζας, αναφέρθηκε σε τεχνικές ανάγκες που υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση και δεσμεύτηκε να μεταφέρει κεντρικά το αίτημα της ΟΤΟΕ.
Σε κάθε περίπτωση, η ΟΤΟΕ τόνισε, ότι δεν αποδέχεται την απόφαση της Γαλλικής Τράπεζας και θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά και θα κινητοποιήσει σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μαζικούς, οικονομικούς και πολιτικούς θεσμούς.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, μίλησε στους εργαζόμενους της BNP Paribas και τους κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επιθετικών σχεδιασμών της Τράπεζας.
Σήμερα, η ΟΤΟΕ, απέστειλε σχετικές επιστολές για την υπόθεση αυτή στη Κυβέρνηση, στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ τη Δευτέρα θα απευθύνει διαμαρτυρία στην Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.