Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη για νέο σχολείο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 21/11/2011, μετά από πρόσκληση της Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας 4 σχολείων του σχολικού συγκροτήματος Βελβενδούς 47 στην Κυψέλη, με θέμα: «Ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών στο οικόπεδο Κόκκερελ, Αγ.Αναργύρων και Λυδίας-λύση του στεγαστικού προβλήματος και της διπλοβάρδιας».
Η σύσκεψη φορέων, που συμμετείχαν η Ένωση Γονέων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, οι δ/ντές, οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων, καθηγητών και 15μελών μαθητικών συμβουλίων, πρώην δ/ντές και συνταξιούχοι καθηγητές των σχολείων 30 Γυμνάσιο, 30 Λύκειο, 39 Γυμνάσιο και 39 Λύκειο, κατάληξε στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής φορέων για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, με τα εξής αιτήματα:
1. διεκδικούμε, ως λύση για την αποσυμφόρηση του σχολικού συγκροτήματος, την υλοποίηση της απόφασης του 1994 για ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών και την υλοποίηση των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Αθηνών. ΤΩΡΑ ο Δήμος να προχωρήσει στην ανάθεση σε ειδικό μηχανικό της εδαφοτεχνικής μελέτης για το οικόπεδο Κόκκερελ, Αγ.Αναργύρων και Λυδίας και την άμεση επίσπευση των έργων για την ανέγερση του διδακτηρίου.
2. αποτελεί επείγουσα ανάγκη αλλά προσωρινή, η ενοικίαση κτιρίου για τη στέγαση ενός Γυμνασίου ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της διπλοβάρδιας (είναι τα μοναδικά Γυμνάσια στην Αθήνα)
3. προσθήκη των 5 αιθουσών και κλιμακοστασίου στο ήδη υπάρχον κτίριο- το έργο εγκρίθηκε το 2001
Ενημερωτικά τα παραπάνω αιτήματα εγκρίθηκαν ομόφωνα από την 6η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το 6ο Κοινοτικό Συμβούλιο Αθηνών
Καλούμε το Δήμο Αθηναίων να συνταχθεί μαζί μας για να έχουν τα παιδιά της περιοχής την «πολυτέλεια» του πρωινού σχολείου, σε ανθρώπινα κτίρια και συνθήκες.
Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (30 ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 30 ΛΥΚΕΙΟ, 39 ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 39 ΛΥΚΕΙΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ
Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
15ΜΕΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ