Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο "Ντα Λούζ" της Πάτρας

Οι φωτο είναι από το παιχνίδι Α.Ο.Πάτραι-Αχαιός Σαραβαλίου:1-2 για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Αχαΐας και το γήπεδο είναι το "Ντα Λούζ" στο συνοικισμό Οβρυά της Πάτρας και αποτελεί κόσμημα με γήπεδο, πισίνα, καφετέρια, παιδότοπο, χαμάμ, σάουνα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Πλούσιο φωτορεπορτάζ λοιπόν γιατί οι καλές προσπάθειες πρέπει να προβάλλονται. Να τα βλέπουν και άλλοι και να παραδειγματίζονται θετικά. Μοναδικό μείον, ότι από την πλευρά της κερκίδας, τα σύρματα για να μην ψάχνουν τη μπάλα, είναι αρκετά ψηλά και νοιώθεις ότι παρακολουθείς το ματς, μέσα από κοτέτσι. Για την ιστορία οι γηπεδούχοι είναι με τα πράσινα και οι φιλοξενούμενοι με τα μπλέ.
Και μερικά πρόσθετα που μάθαμε: Ο Α.Ο.Πάτραι πέρυσι διεκδίκησε την άνοδο στη Δ΄ Εθνική (τελικά ανέβηκε η Θύελλα Πατρών), την οποία έχασε επειδή έκανε "κοιλιά" στην τελική ευθεία. Φέτος πριν λίγο καιρό, έφυγε ο προπονητής και μαζί του και κάποιοι παίκτες (το λόγο δεν τον γνωρίζω και αυτό δημιούργησε ένα εσωτερικό θέμα στην ομάδα, που ακόμα και λαβωμένη, είναι από τις καλές της Α΄ ΕΠΣ Αχαΐας). Ο Α.Ο.Πάτραι μέσα της δεκαετίας του 90 έπαιζε στη Γ΄ Εθνική και τον θυμάμαι να παίζει στην Αθήνα σε παιχνίδι που είχα πάει, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Γκένα, στη σύνθεσή του.
ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ : Σπυρόπουλος, Μακρόπουλος, Φραγκουλάκης (65’ Χριστόπουλος), Βαγγελάτος Κ., Βαγγελάτος Χ. (46’ Βρόντος), Πάντο, Πατάπης, Τσίφας, Μούνγκουλης, Μπερτσιάς Ν., Μπαμπίλης (75’ Μπαλής)
ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ : Γιαννακόπουλος (40 λ.τ. Μπαρδάκης), Διαμαντόπουλος, Σωτηρόπουλος Α. (87’ Ξυπολιάς), Παναγόπουλος, Παπουτσής, Σωτηρόπουλος Κ., Αντωνόπουλος, Σπαθής, Φραντζής, Αλεξόπουλος, Νικολόπουλος (57’ Κασπίρης)