Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

24ωρη στην Alapis

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην εταιρεία Alapis, προχωρούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, η πανελλήνια ομοσπονδία ιατρικών επισκεπτών και η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alapis.
Όπως αναφέρει η σχετικά ανακοίνωση, η απεργία γίνεται: «ενάντια στα εργοδοτικά σχέδια διάλυσης της εταιρείας, των απολύσεων του προσωπικού, των μειώσεων μισθών και διαθεσιμότητας. Η εταιρεία έχει ήδη εξαγγείλει 50% μείωση του προσωπικού για το 2012. Μέχρι, όμως, να ολοκληρωθεί αυτό, το 80% του προσωπικού θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Alapis εδώ και 1 μήνα περίπου δίνουν το δικό τους αγώνα για τη σωτηρία της εταιρείας και της δουλειάς τους. Παράλληλα, καταγγέλουν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της εταιρείας που σε συνεργασία με τις δανείστριες τράπεζες και τους αρμόδιους φορείς, προσπαθούν να συγκαλύψουν τις παράνομες και καταχρηστικές δανειοδοτήσεις και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι στην Alapis μαζί με τον ελληνικό λαό απαιτούν να μάθουν πού πήγαν τα δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων και των μικρομετόχων. Τα χρήματα πήγαν σε συγκεκριμένες τσέπες και σε αποδέκτες που έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν μπορεί μια ζωή να πληρώνει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι το επιχειρηματικό πλιάτσικο με πλάτες ή με στήριξη περί δήθεν εξυγίανση των τραπεζιτικών ή άλλων δραστηριοτήτων του επιχειρηματία. Οι εργαζόμενοι στην Alapis θα συνεχίσουν τον ανένδοτο αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν, να σωθεί η εταιρεία και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά».
Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Όλοι οι εργαζόμενοι στην Alapis θα πρέπει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 09:00 να βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όπου μετά τη συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Υγείας για να επιδοθεί ψήφισμα και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου στις 12:00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου».