Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Άλλο ένα "σοσιαλιστικό κατόρθωμα": Mπάσκετ με...διακρίσεις

Δείτε την ανάρτηση του Ιουνίου για να κατανοήσετε πλήρως το θέμα και την ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ και επίσης να δείτε την τρομακτική ανεπάρκεια ορισμένων:
"Έκαψαν λάδια" οι "αρμόδιοι" ?
ΕΡΩΤΗΣΗ : Κατάργηση υπουργικής απόφασης για τα παιδικά –εφηβικά πρωταθλήματα 12/10/11
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και ΤουρισμούΣύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη Πρωταθλήματος Παίδων - Εφήβων της ΕΣΚΑ για την περίοδο 2011-12, ισχύει το εξής: «Στο φύλλο αγώνα η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι δώδεκα (12) καλαθοσφαιριστές, εκ των οποίων μόνο ένας μπορεί να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής, καθώς και αλλοδαπός καλαθοσφαιριστής, του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την ΕΟΚ, πριν την συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας του (άρθρο 1 παρ. 3 της Υπουργικής Απόφασης 6439/Β/2002).
Όπως φαίνεται από την ανάγνωση του κανονισμού, το συγκεκριμένο σημείο στηρίζεται σε Υπουργική Απόφαση του 2002 και με βάση αυτό κάτι αντίστοιχο εφαρμόζεται και σε άλλα αθλήματα (όπως, π.χ., το ποδόσφαιρο).
Η συγκεκριμένη Υ.Α. αφορά στον αριθμό αλλοδαπών παιχτών που μπορεί να εγγράφει στο φύλλο αγώνα κάθε σύλλογος και σύμφωνα με αυτή ο αριθμός τους δεν μπορεί να ξεπερνά τον έναν αθλητή. Μια απόφαση με τραγικές συνέπειες, αφού στην ουσία στερεί το δικαίωμα στην άθληση σε αρκετά παιδιά μεταναστών.Σε αρκετές ομάδες συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Παιδιά που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα, πάνε σχολείο ή εργάζονται (όπως και οι γονείς τους) και θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα στην άθληση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν θα καταργήσει την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και θα δώσει λύση στην εξασφάλιση της συμμετοχής στα παιδιά των μεταναστών.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ: Γιάννης Πρωτούλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος