Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στη Hellenic Seaways

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, με το σχόλιο, ότι αν δεν υπάρξουν συντονισμένες αντιδράσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, θα γυρίσουμε στην εποχή του "Μιαούλης", του "Κανάρης", του "Κυκλάδες" και του "Μαρινέλλα".
Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να διατυπώσουμε τις απόψεις μας και να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας, σε σχέση με την συμπεριφορά της εταιρείας σας απέναντι στους κατοίκους των νησιών του Νομού μας. Όπως είναι γνωστό τα νησιά Ικαρία ,Φούρνοι και Σάμος εξυπηρετούνται ναυσιπλοϊκά με το πλοίο «Μύκονος». Πρόσφατα ανακοινώθηκε τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου που εκτός του ωραρίου προσέγγισης στα λιμάνια των νησιών μας, μειώθηκε και ο αριθμός των πλόων από και προς το λιμάνι του Πειραιά.
Σας είναι γνωστό ότι προ διμήνου οι φορείς του νησιού σε πολιτικό και οικονομικοκοινωνικό επίπεδο, με απόφασή τους στήριξαν την επιλογή της εταιρείας σας, ως τον κύριο φορέα ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του Νομού μας με τον κεντρικό λιμένα της χώρας.
Δυστυχώς η εκ μέρους σας απρόσμενη τροποποίηση του αριθμού των πλόων, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τη τοπική κοινωνία, σημαίνει έλλειψη σεβασμού στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας, επειδή αποδιοργανώνει τα επιχειρηματικά πλάνα της εμπορικής, οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας του Νομού μας, στερώντας την ανάπτυξη και ενισχύοντας την εσωστρέφεια στον γεωγραφικό μας χώρο ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο. Παράλληλα φανερώνει την κοντόφθαλμη διαχείριση της εταιρείας η οποία αδυνατεί να προβλέψει το δικό της συμφέρον που σε συνεργασία με τους πελάτες της θα άμβλυνε τους οικονομικούς πόρους αμφοτέρων. Πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης των αποφάσεών σας και είναι στην δυνητική σας ευχέρεια η αύξηση σε τέσσερα τουλάχιστον δρομολόγια πλόων εβδομαδιαίως κατά την χειμερινή περίοδο, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από και προς το λιμάνι του Πειραιά με το νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Hellenic Seaways, Άστιγγος 6,Πλατεία Καραϊσκάκη, 18531 - Πειραιάς
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
1. Βουλευτή Σάμου κ. Βαρδίκο Πυθαγόρα 83100 - Σάμος 2. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλή Αθανάσιο Κουντουριώτη 1 81100 - Μυτιλήνη 0 3. Περιφερειακούς Συμβούλους Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και Ικαρίας 4. κ. Δήμαρχο Σάμου 83100- Σάμος 5. κ. Δήμαρχο Ικαρίας 83300 - Άγιος Κήρυκος Ικαρίας 6. κ. Δήμαρχο Φούρνων 83400 - Φούρνοι Κορσεών 7. Επιμελητήριο Σάμου 83100 - Σάμος 8. Μ.Μ.Ε.