Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Προς όλους τους φορείς και τα σωματεία του Δήμου Ν. Ιωνίας για συντονισμό της δράσης και του αγώνα απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης - τρόικας.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, κάτοικοι της Νέας Ιωνίας.
Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ - Ε.Ε. - ΔΝΤ και οι υποστηριχτές του Ν.Δ. - ΛΑΟΣ - Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους, των ελλειμμάτων και της ανταγωνιστικότητας, επιτίθενται σκληρά για να καταργήσουν κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, να μας μετατρέψουν στην κυριολεξία σε σκλάβους. Να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε αποικία. Έχουν στείλει και στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, με τους νέους να φτάνουν το 40% στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η απλήρωτη υπερεργασία, οι μισθοί των 500 - 600 ευρώ να έχουν γίνει πλέον καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν σταματάνε πουθενά, χτυπάν συνέχεια, θέλουν να σαρώσουν τα πάντα. Διαλύουν τη δημόσια παιδεία, την υγεία. Βάζουν ταφόπλακα στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, θέλουν να τις μετατρέψουν σε πεδίο κερδοσκοπίας των τραπεζών, των ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, με το πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων, ακόμη και των κοινωνικών επιδομάτων, έχουν ξεκινήσει μια φορο-λεηλασία χωρίς όρια και τέλος. Χαράτσια και κεφαλικοί φόροι απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημα και τις όποιες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει στον κόσμο.
Ποιος είναι ο στόχος τους;
Στην πραγματικότητα θέλουν ένα δημόσιο με ελάχιστες κοινωνικές δαπάνες, δήμους χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες. Δημόσιο πλήρως παραδομένο στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για τα πάντα θα πληρώνει ο καθένας μας ξανά και ξανά. Θέλουν δήμους - ανώνυμες εταιρίες που τα πάντα θα είναι ανταποδοτικά, από τα σκουπίδια και το πράσινο μέχρι τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
- Χτυπώντας το δημόσιο, η κυβέρνηση και τα αφεντικά της στοχεύουν όλον το λαό παίρνοντας πίσω τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκάδων χρόνων.
- Η συκοφάντηση, η ενορχηστρωμένη βρώμικη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους δήμους αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί.
Θέλουν να επιβάλουν παντού την εργασιακή ζούγκλα, χωρίς σταθερή εργασία, με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις. Ο εργασιακός μεσαίωνας να είναι το μοναδικό και κυρίαρχο περιβάλλον κάθε εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα προβλήματα σήμερα είναι κοινά, κοινός να γίνει και ο αγώνας μας. Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανατροπή τους τώρα, πριν μας τα πάρουν όλα και μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.
Σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη στις 6.00 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου μας στη Λ. Ηρακλείου 268 (3ος όροφος) για να συναποφασίσουμε, να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση μας.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ