Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δραματικές εξελίξεις στην εταιρεία Alapis Pharma

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ U.I.A.D.M.
(UNION INTERNATIONALE DES ASSOCIATIONS DE DELEGUES MEDICAUX)
Πληροφορούμαστε ότι η φαρμακευτική εταιρεία Alapis Pharma ABEE καταστρατηγεί κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας, δικαίου και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι η καταστρατήγηση θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος, καταρρακώνοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας των εργαζομένων, αφού τους καλεί να υπογράψουν στα τυφλά διάφορα έγγραφα, που, μεταξύ των άλλων, θα προβλέπουν μείωση μισθών 30%, περιορισμένης ισχύος σύμβασης, κλπ., χωρίς καμία διαβούλευση. Πληροφορίες έχουν φτάσει στην Ομοσπονδία για προσπάθεια της εταιρείας να κερδίσει χρόνο, έτσι ώστε ενδεχομένως να κάνει χρήση του νέου νομοθετικού πλαισίου.
Την εταιρεία Alapis πέρυσι τέτοια εποχή την καλέσαμε σε τριμερείς συσκέψεις στο Υπουργείο Εργασίας, διότι, παρά τα πληροφοριακά στοιχεία της εταιρείας και τα Δελτία Τύπου, προέβαινε σε μειώσεις προσωπικού, την ίδια ώρα που είχε εισπράξει από το επενδυτικό κοινό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Είναι εύλογο, λοιπόν, το ερώτημα πού πήγαν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ και φέτος εγείρεται θέμα βιωσιμότητας της επιχείρησης, μέσα μόλις σε 10 μήνες;
 Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών να πάρουν θέση.
 Καλούμε το ΣΕΠΕ και γενικότερα όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους να παρέμβουν.
Οι 1.400 εργαζόμενοι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για να απαντάει η εταιρεία ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους και να περιφρονεί τους θεσμούς και τη συντεταγμένη Πολιτεία. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκρούσουμε τις αντεργατικές πρακτικές και τις απολύσεις.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ