Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

1.400 εργαζόμενοι της Alapis αντιμέτωποι με την ανεργία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ U.I.A.D.M. (UNION INTERNATIONALE DES ASSOCIATIONS DE DELEGUES MEDICAUX)
Αριθμός Εγκριτικής Απόφασης Καταστατικού 2492/92 Π.Α.
Αρ. Πρωτ.: 290 Αθήνα, 26/10/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δυστυχώς δεν πέρασαν ούτε 72 ώρες από τότε που καταγγείλαμε τη φαρμακευτική εταιρεία Alapis ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να προετοιμαστεί, προκειμένου να αιτηθεί την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μόλις τον προηγούμενο χρόνο η εταιρεία άντλησε από το επενδυτικό κοινό περίπου 750 εκατ. ευρώ ως αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σήμερα, είναι πρόκληση να ζητά την υπαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα με προσχηματική τη διαδικασία εξυγίανσης, προκειμένου να κερδίσει και πάλι χρόνο και να στείλει στον Καιάδα της ανεργίας περίπου 1.400 εργαζόμενους. Καλέσαμε τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν θέση. Καλέσαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν. Μέχρι σήμερα, «άκρα του τάφου σιωπή». Η Ομοσπονδία κάλεσε την εκλεγμένη επιτροπή εργαζομένων και σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 25/10/2011 στα γραφεία μας, αποφασίστηκε να δώσουμε τον αγώνα και της επιβίωσης της εταιρείας και της διατήρησης των θέσεων εργασίας.
Ανεξαρτήτως από όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να παρέμβει η ίδια η Πολιτεία και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος: πτωχευμένες επιχειρήσεις – ζάμπλουτοι μέτοχοι. Επιτέλους, τέλος στην κοροϊδία και την ανοχή. Ο λαός δεν θα χαριστεί σε κανένα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ