Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Aνακοίνωση Συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας

← ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 8ΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ !
ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ
Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βιώνουν την σιδερένια αγκαλιά των «σωτήρων» τους. Πετσοκόμματα μισθών, απολύσεις, μετατροπή των δημοσίων αγαθών σε εμπόρευμα, διάλυση της υγείας, της παιδείας, της ζωής μας ολόκληρης.
Στο χώρο της υγείας, μετά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων (που σερβίρονται με τον εύπεπτο όρο «διασυνδέσεις»), έρχονται τα χειρότερα:
1)Είσοδος των ιδιωτικών «ασφαληστρικών» εταιριών με αποικιοκρατικούς όρους στο ΕΣΥ, η οποία οδηγεί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοκαρχαριών της υγείας. Κατεδάφιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και πρόνοιας.
2)Μετακινήσεις και απολύσεις προσωπικού μέσω εργασιακής εφεδρείας και τροποποίησης οργανισμών των νοσοκομείων. Το ότι ο Λοβέρδος θεωρεί ως ανυπόστατες φήμες τα περί εργασιακής εφεδρείας στην υγεία, μάλλον πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε παρά να εφησυχάζουμε. Το ψέμα το έχουν καραμέλα. Άλλωστε, οι τροποποιήσεις οργανισμών που ήδη προετοιμάζονται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων (και στο νοσοκομείο μας), θα γίνουν μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που επιτάσσουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και θα οδηγούν έμμεσα στην απόλυση εργαζομένων μέσω κατάργησης οργανικών θέσεων ή μέσω της μείωσης κρεβατιών. Για εμάς, κάθε μετακίνηση ή απόλυση αποτελεί αιτία πολέμου.
3)Άγρια λεηλασία στις αποδοχές μας μέσω ενιαίου μισθολογίου και απανωτών χαρατσιών. Ακόμη και το υπουργείο εσωτερικών αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το ωράριο των υγειονομικών παραμένει στις 7μιση ώρες, άρα σωστά επιμέναμε ότι είναι άδικη η περικοπή της ημίωρης υπερωρίας μέσω της εφαρμογής του 8ώρου.
Οι εφιαλτικές προοπτικές που ξεδιπλώνονται μπροστά μας θέτουν τον καθέναν μας προ των ευθυνών του. Απέναντι στην εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν, ο δικός μας μονόδρομος είναι οι αγώνες. Αγώνες που να συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κόντρα στις πολιτικές διαίρει και βασίλευε της κυβέρνησης και στην κατεύθυνση της ανατροπής των πολιτικών κυβέρνησης-τρόικας. Αγώνες παρατεταμένους- ενωτικούς-μαζικούς-αλληλέγγυους ως μοναδική μας ελπίδα απέναντι στα εκβιαστικά διλλήματα, τις εκλογικές αυταπάτες, την τρομοκρατία-καταστολή και τις ατομικές αδιέξοδες διεκδικήσεις. Συνεχίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:
■ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ-ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.
■ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΙΣ ΡΑΧΕΣ.
■ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 11μμ-3μμ.
■24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
■4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11μμ-3μμ.
■24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ