Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Απάντηση στην κυβερνητική και τροϊκανή προπαγάνδα

Απάντηση στην επιστολή του βουλευτή Σάμου κου Πυθ. Βαρδίκου στο διαδύκτιο στις 25-08-2011-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Αγ. Κήρυκος, 30 Αυγούστου 2011
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε δηλώσεις, που στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να σπιλώσουν συλλογικότητες, προκειμένου να ατονούν οι κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στα μέτρα που παίρνει η πιο υπόδουλη και λαομίσητη κυβέρνηση των τελευταίων 10ετιών και της οποίας ο κος βουλευτής μας είναι άξιο μέλος. Τελικά, σε αυτόν τον τόπο, οι μόνοι ηθικοί άνθρωποι που έχουν παραμείνει και που νοιάζονται πραγματικά για τα προβλήματα της κοινωνίας είναι τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι ή κινούνται εκ του πονηρού ή είναι διεφθαρμένοι (δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί-υγειονομικοί, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, συμβασιούχοι, φαρμακοποιοί, αγρότες κλπ). Δεν έχει μείνει ούτε μια κοινωνική ομάδα που να μην έχει στιγματιστεί από τους ντόπιους υπαλλήλους της τρόϊκας.
Όσον αφορά τα της υγείας, στα οποία αναφέρεται ο κος Βαρδίκος, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
1. Η κυβέρνηση που βαφτίζει τα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας ως «αξιοποίηση», έτσι ονομάζει και τις συνενώσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων, στο πρώτο τους στάδιο, με τον εύπεπτο όρο «διασυνδέσεις». Για να μην πολυλογούμε, στις σελίδες 7, 30,31, 37,41, 42 της «πρότασης λειτουργικών αναδιατάξεων μονάδων υγείας ΕΣΥ» βρίσκονται γραμμένα όλα αυτά που ωραιοποιεί ο κος Βαρδίκος. Όπως και να βαφτίζονται οι αλλαγές αυτές, τελικό στόχο έχουν τη συγχώνευση ιδρυμάτων, τις μετακινήσεις εργαζομένων, την μείωση των κονδυλίων και την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας.
2. Για ποια αναβάθμιση μιλάμε, όταν οι υπηρεσίες του νοσ/μείου μας (ιατρική, νοσηλευτική, τεχνική κλπ) θα καθορίζονται από το μεγαλύτερο νοσοκομείο, δηλ. αυτό της Σάμου;
3. Για ποια αναβάθμιση μιλάμε, όταν οι πάγιες ανάγκες μας θα καλύπτονται από συμβασιούχους που έχουν θητεία μηνών, και όχι από μόνιμους; Οι 4 θέσεις επικουρικών γιατρών που προκηρύσσονται είναι 4 θέσεις συμβασιούχων γιατρών, δεν είναι επίκουροι καθηγητές όπως παραπέμπει ο όρος. Βεβαίως, καλώς να ορίσουν οι άνθρωποι, αλλά άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη. Με μερεμέτια, υγεία δεν γίνεται.
4. Τα κρεβάτια δεν μειώθηκαν, μιας και ο σύλλογός μας και η τοπική κοινωνία εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους, και όχι επειδή είστε φιλεύσπλαχνοι. Από την άλλη, τα νέα μέτρα δίνουν την δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό ή την κυβέρνηση να περνάει ότι θέλει, όποτε θέλει, μέσω υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων.
5. Για το τέλος, θα προκαλούσαμε τον κο Βαρδίκο να επικοινωνήσει με τον διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου Σάμου κο Καραβασίλη, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την προφορική πρόταση μετακίνησης εργαζόμενης του νοσοκομείου Ικαρίας προς το νοσοκομείο της Σάμου. Ανοίγει λοιπόν ο ασκός του Αιόλου. Όλα όσα ισχυρίζεται ο σύλλογός μας δεν είναι ούτε επαναστατική γυμναστική, ούτε είμαστε «επαγγελματίες ανησυχούντες». Ανησυχούντες θα πρέπει να είναι οι κυβερνώντες μας, οι οποίοι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους εις βάρος του ελληνικού λαού. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά οδοντόκρεμες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας, μετά τις ενημερώσεις κατοίκων σε Ξυλοσύρτη και Περδίκι, θα επισκεφτεί το Φραντάτο την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ώρα 19:30 στην πλατεία του χωριού, προς ενημέρωση των κατοίκων Φραντάτου-Μάραθου-Πηγής σχετικά με τις εξελίξεις στην υγεία.