Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Απάντηση στον κ.Λοβέρδο (ή Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)

Από το μπλόγκ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ικαρίας
Ρωτάμε λοιπόν τον κο υπουργό υγείας: αν είναι να μην αλλάξει τίποτα με τις διοικητικές συνενώσεις, τότε γιατί τις κάνουν; Το σχέδιό τους αναφέρει ρητά, ότι οι διοικητικές συγχωνεύσεις νοσοκομείων είναι το πρώτο στάδιο μιας πορείας που θα ολοκληρωθεί με τις συγχωνεύσεις των συνεννούμενων ιδρυμάτων. Και αφού θα συνενωθούν τα ιδρύματα, κατόπιν, λόγω της μείωσης των λειτουργώντων τμημάτων, θα μειωθούν και οι προϋπολογισμοί. Άλλωστε, οι ίδιοι λένε πως στόχος τους είναι η εξοικονόμηση 2 δις ευρώ από τις δαπάνες για την υγεία.
Από την άλλη, οι μειώσεις κλινών σημαίνουν μειώσεις προσωπικού, μιας και ο αριθμός του υπηρετούντος προσωπικού είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των οργανικών κλινών. Και αν για την Ικαρία πήρανε πίσω λόγω των αντιδράσεων την περικοπή των 8 κλινών, αυτό επ΄ουδενί δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να το κάνουν όποτε θέλουν και ότι θέλουν (ακόμη και μετατροπή νοσοκομείων σε κέντρα υγείας) μέσω προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων, όπως ορίζει το σχέδιο της αναδιάταξης των νοσοκομείων.
Ας αφήσει λοιπόν ο λογιστής της τρόΪκας κος Λοβέρδος τα κόλπα. Μην ξεχνάμε ότι το χοντροκομμένο ψέμα είναι στοιχείο της πολιτικής του ΜΠΑΤΣΟΚ, που υφάρπαξε την ψήφο του λαού με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Επίσης δεν ξεχνάμε το θλιβερό ντουέτο των Ζώτου-Βαρδίκου, οι οποίοι 1 μήνα προτού ανακοινωθούν οι συνενώσεις νοσοκομείων, μας διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση διοικητικής συνένωσης με τη Σάμο!!!
Ναι κύριε υπουργέ της αλήθειας, τίποτε δεν θα αλλάξει… σας πιστεύουμε. Πάντως, όταν με το καλό μας αδειάσετε τη γωνιά εσείς και το συνάφι σας, έχετε βέβαιη αποκατάσταση: θα είστε περιζήτητος παραμυθάς στους εκδοτικούς οίκους. Αλλά δεν ανησυχούμε για εσάς. Με τόση δουλοπρέπεια που έχετε δείξει, τα αφεντικά σας στο ΔΝΤ θα σας ανταμείψουν δεόντως…