Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εκτέθηκε ο Flash στην επιθεώρηση εργασίας

Παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας της Νέας Ιωνίας, έγινε το πρωί της Τετάρτης, με την παρουσία και της συναδέλφου που απολύθηκε από το Flash, στον οποίο εργαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ασφάλιση, με αποδοχές κάτω από τη ΣΣΕ, με πλήρες ωράριο και αμοιβή μέσω δελτίων επαγγελματικής δαπάνης.
Παρόντες ήταν από την ΕΣΗΕΑ η Νανά Νταουντάκη και ο Δημήτρης Τρίμης, από το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ο Νάσος Μπράτσος, από την ΕΤΕΡ ο πρόεδρός της Δημήτρης Καμαρινόπουλος (και εργαζόμενος στον Flash) ο αντιπρόεδρός της Δ. Kαραπανάγος και δικηγόροι της ΕΣΗΕΑ και του ΕΚΑ.
Πριν την έναρξη της διαδικασίας, η δικηγόρος της εργοδοσίας έβαλε θέμα νομιμοποίησης των παρισταμένων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΜΜΕ, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την αμφισβήτηση του ρόλου των συνδικάτων και του απαράδεκτου γεγονότος να απαιτεί η εργοδοτική πλευρά να έχει ρόλο «ρυθμιστή» της παρουσίας τους. Για λίγα λεπτά η ένταση που δημιουργήθηκε έκανε την κατάσταση να ξεφύγει.
Επί της ουσίας η εργοδοτική πλευρά δέχτηκε ένα ανελέητο σφυροκόπημα που κατέληγε στο γεγονός ότι η δημοσιογράφος πληρούσε όλους τους όρους για εξαρτημένη εργασία και κακώς δεν εφαρμόστηκαν τα νόμιμα από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Από εκεί και πέρα άρχισε το ανέκδοτο, όταν σε γραπτό υπόμνημα της εργοδοσίας προς την επιθεώρηση εργασίας, αναφέρονταν ότι η απολυθείσα συνεργάζονταν με τον Flash στα πλαίσια πρακτικής άσκησης με Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, από το οποίο είχε αποφοιτήσει.
Παρεμβαίνοντας ο Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, έκανε γνωστό ότι έχει εργαστεί για χρόνια σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και ζήτησε τη γραπτή σύμβαση που πρέπει να υπάρχει σε κάθε πρακτική άσκηση, η οποία προσδιορίζει και την αναγκαία ασφαλιστική κάλυψη του εκπαιδευόμενου. Η εργοδοτική πλευρά δήλωσε ότι δεν έχει τέτοια σύμβαση.
Ακολούθησε η επισήμανση ότι τέτοιες συμβάσεις είναι το πολύ εξάμηνες, ενώ η δημοσιογράφος εργάζονταν στο σταθμό κατά πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Και τέλος μετά από όλα αυτά, ότι τις πρακτικές ασκήσεις και τις συμβάσεις τους, τις υπογράφει και εποπτεύει ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) που εποπτεύει τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, αλλά ο Flash ισχυρίστηκε ότι έχει τέτοια σύμβαση με ΚΕΣ (πολλαπλό ψέμα δηλαδή, ούτε σύμβαση πρακτικής άσκησης είχε, ούτε δικαίωμα υπογραφής τέτοιας με ΚΕΣ υπάρχει). Παράλληλα η Ν. Νταουντάκη συμπλήρωσε ότι η ΣΣΕ της ΕΣΗΕΑ δεν προβλέπει τα όσα ισχυρίστηκε γραπτώς η εργοδοσία για δήθεν πρακτική άσκηση.
Η συνέχεια στα δικαστήρια……