Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Υποστήριξη στην νέα αποστολή διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

”FREEDOM FLOTILLA II – STAY HUMAN”
Υποστήριξη στην νέα αποστολή διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα
Από την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, όταν οι ισραηλινές ειδικές ναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα (80 μίλια από τις ακτές του Ισραήλ) στον πολυεθνικό στολίσκο «Freedom Flotilla», σκοτώνοντας 9 συνανθρώπους μας, τραυματίζοντας βαριά δεκάδες άλλους, οδηγώντας στην συνέχεια το σύνολο των συλληφθέντων σε ισραηλινές φυλακές, πέρασε σχεδόν ένας χρόνος.
Οι 38 Έλληνες της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» που συμμετείχαν στην διεθνή αυτή αποστολή -την δεύτερη σε αριθμό επιβαινόντων αντιπροσωπεία- συνελήφθησαν, κάποιοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, τα υπάρχοντά τους κλάπηκαν, ενώ τα 2 ελληνικά πλοία της αποστολής, σε αντίθεση με τα τουρκικά πλοία που αποδεσμεύθηκαν σε τρεις μόλις μήνες μετά το πειρατικό συμβάν, βρίσκονται ακόμα, υπό ισραηλινή κατοχή στο λιμάνι της Χάιφας.
Σε όλο τον κόσμο ξέσπασαν τότε ισχυρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις καταγγελίας που οδήγησαν το Ισραήλ σε σχετική απομόνωση και –πρόσκαιρη έστω- διπλωματική αναδίπλωση. Η απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρώπινων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που ορίσθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπήρξε αποκαλυπτική σε ότι αφορά την χρήση άμετρης και αναίτιας βίας. Οι περισσότερες αποφάσεις των διεθνών οργανισμών ζητούσαν τότε και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας ενώ παράλληλα, ορισμένοι από αυτούς, εκπονούσαν σχέδια για την υλοποίησή του. Όμως, και σε αυτή την περίπτωση, δεν έγινε δυνατό να διασφαλιστεί η εφαρμογή των ευνοϊκών για τα στοιχειώδη δικαιώματα και τις βιοτικές ανάγκες του παλαιστινιακού λαού αποφάσεων.
Όμως η Μέση Ανατολή σήμερα αλλάζει. Όποια κι’ αν είναι η εξέλιξη, όποια κι’ αν είναι η νέα γεωπολιτική μορφολογία η πορεία των ανθρώπων της περιοχής προς την χειραφέτησή τους είναι βέβαιο ότι συντελείται. Τα ολιγαρχικά αυταρχικά καθεστώτα που μακροημέρευσαν, στηριζόμενα στην πολύτροπη συνεργασία και συνενοχή των καθ’ ημάς επαιρόμενων για την πολιτική και κοινωνική τους δημοκρατία κρατών, καταρρέουν. Η Ελληνική Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», γενεσιουργός συνιστώσα του κινήματος για το σπάσιμο της 43χρονης πολιορκίας, συμμετέχει και πάλι με τρόπο καθοριστικό στην νέα διεθνή πρωτοβουλία «Freedom Flotilla II - Stay Human» στο πλαίσιο μιας νέας, ευρύτερης, ριζικά αναβαθμισμένης, διεθνούς αποστολής.
Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»
Αθήνα 18 Μάη 2011
Γραφεία: Νοταρά 6, Εξάρχεια – Αθήνα
Τηλ: 210-3800933
Ε: office@shiptogaza.gr
W: www.shiptogaza.gr
W: www.freedomflotilla.eu
Για οικονομική ενίσχυση: Λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας 116/772732-18 ή IBAN: GR 8101101160000011677273218 SWIFT[BIC]: ETHNGRAA
Κείμενο Υπογραφών
Περί τα τέλη Ιουνίου 2011, η αποστολή «Freedom Flotilla II - Stay Human», με περισσότερα από 10 σκάφη και πάνω από 1000 υποστηρικτές του εγχειρήματος, ανάμεσά τους, όπως και στο παρελθόν, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, εκπροσώπους πολιτικών οργανισμών [ευρωβουλευτές, βουλευτές], πολιτικών-κοινωνικών κινημάτων και θρησκευτικών δογμάτων, με δημοσιογραφική κάλυψη από όλα τα διεθνή ΜΜΕ, θα πλεύσει για μια ακόμα φορά προς τη Λωρίδα της Γάζας.
Η αποστολή θα μεταφέρει και πάλι φορτίο χιλιάδων τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας. Το κράτος του Ισραήλ, προσηλωμένο στην επιθετική του στρατηγική, αγνοώντας τα διδάγματα της ιστορίας αδυνατεί να συλλάβει τα μηνύματα των καιρών στην ευρύτερη περιοχή, επενδύει στο μίσος και συνάμα επιδίδεται σε πολιτική ισχύος και σε μικροπολιτικούς εκβιαστικούς χειρισμούς σπίλωσης και ακύρωσης της αποστολής. Πέρα όμως από τις διπλωματικές πιέσεις που εξασκεί προς όλες τις ευρωπαϊκές –κυρίως- κυβερνήσεις και προς τους διεθνείς οργανισμούς, απαιτεί να εμποδιστεί με κάθε τρόπο ο απόπλους των σκαφών, προβάλλοντας αίολες εικασίες περί μεταφοράς «όπλων» και συμμετοχή «τρομοκρατών».
Εμείς, που υποστηρίζουμε την αποστολή, υπογράφουμε το παρόν κείμενο, απορρίπτοντας τα φαιδρά αυτά επιχειρήματα, που επιχειρούν να καλύψουν τα πραγματικά αίτια της επικυρίαρχης συμπεριφοράς και τους επιθετικούς-απειλητικούς σχεδιασμούς του κράτους του Ισραήλ. Συνάμα :
- Απαιτούμε την άρση του αποκλεισμού της Γάζας από στεριά, θάλασσα και αέρα, ώστε να αποδοθούν στον παλαιστινιακό λαό τα ζωτικά και κυριαρχικά του δικαιώματα.
- Θέτουμε τις κυβερνήσεις των χωρών από λιμάνια των οποίων θα αποπλεύσουν πλοία του «Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙ» μπροστά στις ευθύνες τους και τις καλούμε να τηρήσουν την νομιμότητα, να μην υποκύψουν σε πιέσεις και να μην αποδεχθούν εκβιασμούς, μεταβαλλόμενες σε εργαλεία της ισραηλινής πολιτικής.
- Αντιτείνουμε το πολύ απλό, πολύ αποτελεσματικό μέτρο, εκτός από τους ελέγχους των εθνικών λιμενικών αρχών, αυτό του ελέγχου των πλοίων από διεθνή οργανισμό επιφορτισμένο με καθήκοντα ειρηνικής επίλυσης κρίσεων [υπό την ευθύνη του ΟΗΕ].
- Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των 2 Ελληνικών πλοίων, που -σε αντίθεση με τα Τουρκικά τα οποία το Ισραήλ εξαναγκάστηκε να αποδεσμεύσει- κατέχονται ακόμη παράνομα ως πειρατική λεία, προσβάλλοντας έτσι βάναυσα τον Ελληνικό λαό και την χώρα.
Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, e-mail, Υπογραφή, e-mail, Υπογραφή