Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Δεν έχει δρόμο να διαβεί» ο Σκανδαλίδης και η κυβέρνηση, στη Χίο και σε όλη τη χώρα

Ανταρσία στο Αιγαίο
αντικαπιταλιστική αριστερά
http://aegeanantarsia.blogspot.com
τηλ. επικοινωνίας: 6972728845, 6976152518
Δελτίο τύπου
Μυτιλήνη, 8.6.2011
«Δεν έχει δρόμο να διαβεί» ο Σκανδαλίδης και η κυβέρνηση, στη Χίο και σε όλη τη χώρα
Με τον πιο μαζικό και αποφαστικό τρόπο αποδοκιμάστηκε από το λαό της Χίου ο Σκανδαλίδης με αποτέλεσμα να καταλήξει σε φιάσκο η φιέστα που έστησε ο Γιακαλής και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο περιφεριακό συμβούλιο Β. Αιγαίου.
Στο πρόσωπο του υπουργού καταδικάστηκε η αντιδημοκρατική κυβέρνηση που με την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ καταστρέφει το μέλλον της κοινωνίας για χάρη των κερδών της συντεχνίας τραπεζών και βιομηχάνων. Αυτή την πολιτική με ανυπολόγιστη ζημιά για τη φτωχομεσαία αγροτιά υλοποιεί από το υπουργείο του ο Σκανδαλίδης, προκαλώντας και αυτός την οργή ενός λαού που τον πνίγει το δίκιο, καθώς βλέπει ότι τυχοδιώκτες περαστικοί από τα υπουργικά γραφεία ξεπουλάνε και καταστρέφουν υποδομές που φτιάχτηκαν με ιδρώτα και θυσίες δεκαετιών.
Αυτή η αγανάκτηση έχει πλημυρήσει τις πλατείες της χώρας, γι’ αυτό δεν υπάρχει «δρόμος να διαβούν» ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και όλο το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό. Αυτός ο θυμός έκανε τον Σκανδαλίδης να κρύβεται για ώρες στο χώρο της συνεδρίασης, γι‘ αυτό δεν τολμά να κυκλοφορήσει. Δεν ξεγελούν κανένα οι θλιβερές προσπάθειες του Πεταλωτή και των κυβερνητικών φερέφωνων να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τη δημοκρατία και να συκοφαντήσουν έτσι τη λαϊκή οργή. Τη δημοκρατία την έχει ξεφτιλίσει η χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.
Η Ανταρσία στο Αιγαίο καλεί την κοινωνική πλειοψηφία να μην υποχωρήσει, να στηρίξει κάθε κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να κάνει την πανεργατική απεργία της 15ης Ιούνη αρχή του τέλους της πιο αντεργατικής κυβέρνησης μετά τη γερμανική Κατοχή. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη διαγραφή του χρέους, την παύση πληρωμών, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Τις προϋποθέσεις δηλαδή για να βγούμε από το μεσαίωνα που μας οδηγεί η λογική που θέλει την κρίση να πληρώσει όποιος ζει από τη δουλειά του.