Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κοινή σύσκεψη στη Δυτική Αθήνα

Κοινή σύσκεψη στη Δυτική Αθήνα για τις εκρηκτικές διαστάσεις των κοινωνικών προβλημάτων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 – 6 κοινή σύσκεψη της υπο–περιφέρειας Δυτικής Αθήνας της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική» με εκπροσώπους των δημοτικών κινήσεων «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» και «Ανυπόταχτη Πετρούπολη» καθώς και των Επιτροπών Αγώνα από τους Δήμους Φυλής, Άνω Λιοσίων και Καματερού.
Στην σύσκεψη αυτή εξετάστηκαν οι όλο και πιο εκρηκτικές διαστάσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες σαν συνέπεια της αντιλαϊκής λαίλαπας, του Καλλικράτη και του εφιαλτικού «Μνημονίου» Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ καθώς και η πλούσια δραστηριότητα των τοπικών κινήσεων με τη συμμετοχή τους στις Συνελεύσεις της Πλατείας Συντάγματος αλλά και με αλλεπάλληλες τοπικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις: ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων και την κατάργηση παιδικών σταθμών, τις απολύσεις εργαζόμενων και την ανεργία, το κίνημα «δεν πληρώνω» κ.λ.π. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στις υπερκορεσμένες χωματερές Α. Λιοσίων και Φυλής που έχουν γίνει πια ζήτημα ζωής η θανάτου για τους κατοίκους της περιοχής.
Η σύσκεψη αποφάσισε
1/ την ολόπλευρη στήριξη της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Φυλής για την διοργάνωση μεγάλης πολιτικοκαλλιτεχνικής εκδήλωσης και σειράς αγωνιστικών πρωτοβουλιών για το άμεσο κλείσιμο της Χωματερής και μια διαχείριση με μείωση, πρόληψη των απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση, με δημόσια και κοινωνική ευθύνη, ενάντια στην κερδοσκοπική τους αξιοποίηση από ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που θα σέβεται το περιβάλλον, την υγεία των πολιτών και τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στην αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών.
Αποφάσισε ακόμα την ανάδειξη της κεντρικής πολιτικής σημασίας του ζητήματος από κοινού με άλλες τοπικές επιτροπές και κινήσεις της Δ. Αθήνας, της Κερατέας και του Γραμματικού και με την προβολή του ζητήματος στις Συνελεύσεις της Πλατείας Συντάγματος.
2/ την προετοιμασία και πραγματοποίηση Συνέλευσης όλων των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς στην Δ. Αθήνα για να συνδεθούν ακόμα πιο αποτελεσματικά οι αγώνες του εργατόκοσμου της περιοχής με τις κεντρικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στο σφαγείο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.