Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Νέα από τα ΜΜΕ

1)9ωρη στάση εργασίας στον ραδιοσταθμό FLASH
Αθήνα , Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
9ωρη στάση εργασίας στον ραδιοσταθμό FLASH.
Κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη.
Με νέες απολύσεις ο όμιλος Κυριακίδη εκδηλώνει το θεάρεστο και κοινοφελές του έργο για άλλη μια φορά. Όσο η διοίκηση του ραδιοσταθμού Flash, απεργάζεται απολύσεις για τους συναδέλφους μας εργαζόμενους και αρνείται την επιστροφή στην εργασία τους των απολυθέντων συναδέλφων μας, η απάντηση είναι μονόδρομος και το ελάχιστο που μας απομένει. Κινητοποιήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα και κηρύσσει, για σήμερα Πέμπτη 30/6/2011, 9ωρη στάση εργασίας από τις 14.30 το πρωί έως τις 23.30. Ο σεβασμός της ΣΣΕ μας και των θέσεων εργασίας μας είναι το μόνο μας μέλημα.
Καλούμε την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να βάλουν φραγμό στη ασυδοσία και την εργοδοτική αυθαιρεσία που πετά στο δρόμο δεκάδες συναδέλφους τεχνικούς και δημοσιογράφους. Καλούμε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού Flash να αποστεί της υλοποίησης του business plan των απολύσεων και του εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζομένους του ραδιοσταθμού. Μέχρι τότε οι κινητοποιήσεις είναι το μόνο μας όπλο και θα το χρησιμοποιούμε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα
2)Επίδομα ανέργων συναδέλφων
Αθήνα, 29/7/2011
Αγαπητές/οί συνάδελφοι,
Στο πλαίσιο στήριξης των ανέργων του Κλάδου , η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ανακοινώνει τη χορήγηση του επιδόματος θερινών διακοπών στους ανέργους μέλη του Οργανισμού, για το 2011. Πρόκειται για εφάπαξ ποσό, ύψους 300 ευρώ ανά δικαιούχο, το οποίο λαμβάνουν όσοι από τους ασφαλισμένους μέλη–μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας και λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με σημείο χρονικής αναφοράς την 1η Ιουνίου εκάστοτε έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ ομοφώνως επιβεβαίωσε την απόφαση χορήγησης του βοηθήματος θερινών διακοπών στους ανέργους για το 2011. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παροχή, η χορήγηση της οποίας συνεχίζεται σε συνθήκες οικονομικών δυσκολιών, καθιερώθηκε από το 2008, με ομόφωνη απόφαση (3/6/2008 ΣΔΣ 23) του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, κατόπιν σχετικής εισήγησής της τότε προέδρου ΤΥΠ και σημερινής προέδρου του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ κας Ελένης Σπανοπούλου. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια ουσιαστικής παρέμβασης και κοινωνικής πρόνοιας, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ μεριμνά διαρκώς με τη θεσμοθέτηση δέσμης μέτρων στήριξης και την εφαρμογή ενός ενιαίου σχεδίου ενίσχυσης των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων ομάδων μεταξύ των ασφαλισμένων – μελών του ΕΔΟΕΑΠ . Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
-Στην Αθήνα με το ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ στο τηλέφωνο 2107264700, επιλογή 3 και
-Στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΔΟΕΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στα τηλέφωνα 2310278271-2310251940.
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αργύρης Δεμερτζής Ελένη Σπανοπούλου