Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της Παγκληρικής - Παλλαϊκής αγωνιστικής κίνησης

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Σφοδρότατη επίθεση εναντίον των εργαζομένων παγκοσμίως έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια οι ισχυροί του πλούτου. Αυτό το χρονικό διάστημα ο κυκλώνας σβήνει από το χάρτη των δικαιωμάτων κατακτήσεις μακροχρόνιων και πολλάκις αιματοβαμμένων αγώνων και οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους εργαζομένους της Ελλάδας, αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ενώ αναμένεται η κίνησή του και εναντίον λαών άλλων χωρών. Με άλλοθι την καπιταλιστική κρίση, η εκμετάλλευση των λαών τείνει να φθάσει σε απόλυτο βαθμό. Πριν την κρίση οι εργαζόμενοι λάμβαναν ένα μικρό μέρος από τον πλούτο που παρήγαγαν, αρκετό για την αναπαραγωγή τους ως εργατικό δυναμικό. Σήμερα έρχονται να τους αρπάξουν και αυτά τα λίγα. Ει δυνατόν και τα ψίχουλα.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση είναι αναμενόμενο και επιθυμητό ο λαός να οργίζεται και να αγανακτεί. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία αμφισβητείται. Το ερώτημα όμως είναι τι θέλουμε στη θέση της. Η οργή και η αγανάκτηση χωρίς ξεκάθαρο στόχο μπορεί να αποβεί ακόμη και εις βάρος του λαού. Μέρος των «αγανακτισμένων πολιτών» θεωρούν ότι στόχος πρέπει να είναι η άμεση δημοκρατία.
Η κίνησή μας συμφωνεί μαζί τους, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι άμεση δημοκρατία με τα μέσα παραγωγής να τα κατέχουν οι λίγοι δεν μπορεί να υπάρξει, εκτός αν επιθυμούν μια δημοκρατία για τους λίγους κατέχοντες, όπως αυτή των αρχαίων Αθηνών. Η άμεση δημοκρατία προϋποθέτει ελευθερία του προσώπου, γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει όσο θα υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.
Είναι σχεδόν αδύνατη η ελευθερία έκφρασης γνώμης των εργαζομένων, όταν αυτή θα είναι αντίθετη μ’ αυτή του εργοδότη. Πρόκειται για το ψωμί των παιδιών τους. Εκτός αυτού με τα Μ.Μ.Ε. να εξουσιάζονται απόλυτα από τους εκμεταλλευτές, η διαμόρφωση συνειδήσεων που θα διεκδικήσουν πραγματική ελευθερία είναι άπιαστο όνειρο. Το πολύ να διεκδικήσουν η αλυσίδα τους να μακρύνει κατά ένα κρίκο. Για τους λίγους που θα ξεφύγουν, θα υπάρχουν οι απόλυτα ελεγχόμενες από το μεγάλο κεφάλαιο δυνάμεις καταστολής. Αυτή είναι η άμεση δημοκρατία με καπιταλισμό.
Γι’ αυτό καλούμε το λαό να ανατρέψει αυτό το σύστημα. Να γίνει δια της κοινοκτημοσύνης αυτός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για εφαρμογή στην πράξη του τρόπου διοίκησης που σέβεται απόλυτα την άποψη και του ενός, της άμεσης δημοκρατίας.
22-6-2011
ΠΑΓΚΛΗΡΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
γραφεία Νικηταρά 14, 106 78 Αθήνα
τηλ.-fax 210 33 02 866
ιστοσελίδα: www.pagliriki.gr, e-mail: pagliriki@mycosmos.gr