Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Τοπική Επιτροπή Νομού Λέσβου – Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6932036696 http://antarsyalesvou.blogspot.com/ - www.antarsya.org - antarsyalesvou@gmail.com
Μυτιλήνη, Παρασκευή 20.6.2011
Δελτίο τύπου
Ο Σηφουνάκης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για δημοκρατία
Τις τελευταίες μέρες ο Ν. Σηφουνάκης και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο αντί να απολογηθούν για το περιστατικό της επίθεσης του υπουργικού αυτοκινήτου σε διαδηλωτές από τους Αγανακτισμένους της πλ. Σαπφούς το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιούνη, έχουν επιδοθεί σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια, με ανακοινώσεις που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στο διαδίκτυο, αντιστροφής των γεγονότων, συκοφαντίας της Αριστεράς και στοχοποίησης του Α. Σγατζού του δασκάλου που μόνο από τύχη γλίτωσε από την επίθεση.
Ο Ν. Σηφουνάκης στήριξε σαν υπουργός και βουλευτής κυβερνήσεις που οδήγησαν στη σημερινή χρεοκοπία. Συμμετείχε στις κυβερνήσεις που υποθήκευσαν τη χώρα στη Siemens, στις κυβερνήσεις των υπερκοστολογημένων ολυμπιακών έργων μιας χρήσης. Εκπροσωπεί τη στενή διασύνδεση του χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σήμερα ως υπουργός δηλώνει προσηλωμένος στην επιλογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Δεν εκπλήσσει κανένα γιατί προκαλεί τη λαϊκή αποδοκιμασία.
Είναι προπαγάνδα γκεπελικού τύπου η επίκληση της δημοκρατίας από το Σηφουνάκη και το ΠΑΣΟΚ. Αυτές τις μέρες κάθε έννοια δημοκρατίας έχει γίνει κουρέλι από την κυβέρνηση του Μνημονίου που μόνα στηρίγματα έχει τη βία των ΜΑΤ και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των αγώνων τους από τα μεγάλα ΜΜΕ. Ο ελληνικός λαός έχει δείξει στις πλατείες της αγανάκτησης, στην Κερατέα, στους δρόμους των κοινωνικών αγώνων ότι δε δέχεται το πραξικόπημα του Μνημονίου, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα των υποδομών και της γης.
Σήμερα το πιο βρόμικο πράμα που υπάρχει στην πολιτική σήμερα είναι η διαιώνιση του φαύλου κύκλου του δανεισμού για να σωθούν οι τοκογλύφοι και να χρεοκοπήσει η χώρα. Δεν ξεπλένουν το ΠΑΣΟΚ οι φλυαρίες για το «βρόμικο '89» ούτε ξεχνά κανείς πως ο Σηφουνάκης και το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησαν στην οικουμενική κυβέρνηση μαζί με τους πρωταγωνιστές του.