Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Νέα από τα ΜΜΕ

1)Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον τραυματισμό συναδέλφων
17 Ιουνίου 2011
Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τον απρόκλητο προπηλακισμό και τραυματισμό των συναδέλφων Τάσου Τέλλογλου και Μανώλη Κυπραίου, οι οποίοι κάλυπταν τα γεγονότα της συγκέντρωσης της 15ης Ιουνίου 2011. Ο συνάδελφος Κυπραίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, σοβαρά τραυματισμένος, και κινδυνεύει να χάσει την ακοή του. Το Δ.Σ. καταδικάζει, επίσης, τη σύλληψη και το ξυλοδαρμό του συναδέλφου Απόλλωνα Λιακόπουλου από ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος.
Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι προπηλακισμοί, οι προκλήσεις και η ωμή βία απ’ όπου κι αν προέρχονται, δεν θα κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι ταγμένοι να υπηρετούν την αλήθεια και τη Δημοκρατία. Η άσκηση βίας είναι έργο δυνάμεων, οι οποίες επιβουλεύονται τη διαφάνεια, τη δημοσιότητα και, συνεπώς, τη Δημοκρατία, φέρνοντας στη μνήμη μας τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
2)Απεργία της ΕΤΙΤΑ
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2011 Αρ. Πρωτ: 1320
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
από ώρα 05.00 π.μ. της Δευτέρας 20 Ιουνίου έως ώρα 05.00 π.μ. της Τρίτης 21 Ιουνίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας
απαιτούμε:
· Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
· Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
Η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που αμείβονται με την Σ.Σ.Ε., που έχουν δικαιώματα, θέλει να τους αντικαταστήσει με φτηνούς εργαζόμενους.
Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Καλεί όλα τα σωματεία στα Μ.Μ.Ε. να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους και τις μορφές. Δεν τρομοκρατούμαστε, η αλληλεγγύη των τεχνικών έχει δυναμώσει.
Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας μας, την Σ.Σ.Ε. μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6, ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
Κύριοι της εργοδοσίας,
πίσω από τους αριθμούς σας βρίσκονται άνθρωποι.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΕΑΣ
3)Ανακοίνωση του ΣΕΜΜΕΛ
Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη, Μυτιλήνη Λέσβου 81100
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΣΕΜΜΕΛ επαυξάνει την απόφαση των συναδέλφων δημοσιογράφων της Λέσβου, μελών και υποψηφίων μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) να καλύψουν δημοσιογραφικά το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Δημήτρης Βουνάτσος στην αντιπροσωπεία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επισκέπτονται τη Λέσβο αλλά να μην παραμείνουν για να δειπνήσουν δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, εξαιτίας της οποίας και αδυνατεί –όπως δηλώνει– να καλύψει το κόστος σίτισης των απόρων της Μυτιλήνης. Καλούμε και τους συναδέλφους συντάκτες μη-μέλη και μη υποψήφια μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ που εργάζονται στα ΜΜΕ της Λέσβου να πράξουν το ίδιο υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της περικοπής αυτής της στοιχειώδους αλλά και πολύτιμης κοινωνικής παροχής.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΝΤΙΑΝΕΛΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ